Öne Çıkanlar Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Londrada çocuk felci virüsü son durum Avrupalı ÇATI ingiltere lockdown Medya Takip Trinity College Antalya Altın Portakal Festivali Advantage Avukatlık Ali Gül Özbek

Bu haber kez okundu.

Didim açıklarında mülteci faciası, 25 kişi hayatını kaybetti

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 25 kişi öldü, 15 kişi kurtarıldı. Kayıp olduğu değerlendirilen kişiler için arama kurtarma çalışması başlatıldı.Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan bilgiye göre, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan sığınmacıların bulunduğu "Komutan 2" isimli ahşap tekne, Didim Mavişehir mevkisi açıklarında battı. Olayın bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 3 bot ile 1 helikopter ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1 helikopter bölgeye sevk edildi.Botlar ve helikopterler deniz yüzeyinde bulunan 1'i çocuk, 2'si kadın 15 sığınmacıyı kurtarırken, aralarında çocukların da bulunduğu 25 sığınmacının ise cesedine ulaştı.Kayıp olduğu değerlendirilen 2 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.Ege Denizi'nde son ölümlü vaka 8 Şubat'ta Edremit Körfezi'nde meydana gelmiş, bu olayda 27 kişi ölmüş, 4 kişi kurtarılmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.