Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç hangi kanalda kktc türkiye maç ne zaman koronavirüs gazete londra turk

Bu haber kez okundu.

Edirne'de 618 kişi tahliye edildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Edirne'deki nehir taşkınlarına ilişkin bölgeden 618 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.AFAD'dan yapılan açıklamada, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin, aşırı yağışlar nedeniyle taştığı anımsatıldı. AFAD koordinasyonunda, bölgeden 618 kişinin tahliyesinin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, çoğunluğu Karaağaç Mahallesi'nde olmak üzere mahsur kalan vatandaşların 158'inin helikopter aracılığıyla kurtarıldığını kaydedildi.
Açıklamada, çalışmalara Genelkurmay Başkanlığından 2 helikopter, Sağlık Bakanlığından 1 ambulans helikopterin katıldığı vurgulanarak, AFAD ekipleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelinin alandaki çalışmalarının sürdürdüğü bildirildi.
Tahliye işlemleri amacıyla uygun okul ve spor salonlarının hazır hale getirildiği aktarılan açıklamada, "Bölgeye ulaşım ve tahliye işlerinde kullanılmak üzere yeterli miktarda araç ve personel gönderildi. Su tahliyesi için çok sayıda motopomp hazır tutuluyor. Düzenli olarak nehirlerde debi ölçümü yapılıyor. Bin battaniye, bin 500 yatak ve bin 500 kişilik gıda maddesi hazır durumda" bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada ayrıca, Karaağaç Mahallesi'ne helikopterle kumanya da gönderildiği vurgulandı.
Karaağaç Mahallesi'ne ulaşılamıyor
Meriç Nehri'nin neden olduğu taşkın nedeniyle Karaağaç Mahallesi'ne giden yolda 1, 5 metreye yakın su akması ulaşımı engelliyor.
Meriç Nehri'nin suları, Kent Ormanı'ndan Lozan Caddesi'ne şiddetli şekilde akmaya devam ediyor.
Taşkın suları, Karaağaç Ovası'nda adeta küçük şelaleler oluşturarak çevreye yayılıyor.
Mahallenin kent merkezine ulaşımı, 2,5 kilometre kala kapanan yol nedeniyle sağlanamıyor.
Mahalleye itmek isteyen pek çok yardım ekibi, yol şartlarından dolayı bölgeye giremiyor.
Meriç Köprüsü'nün gözlerinin tamamına yakınının kapandığı taşkın bölgedeki pek çok işletme de sular altında kaldı. Askeri Gazino ile Polisevi tesisleri arasında yoğun olarak akan su, yeni bir nehir görüntüsü oluşturuyor.  İki köprü arasındaki pek çok sokak hayvanı da kurtarılmayı bekliyor.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.