Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Erdoğan Biden için, 'Benim böyle bir ifadem yok' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınırların şu anda adeta tehdit altında olduğunu ifade ederek, "Şu anda Kobani'de olan, yarın belki Haseki'de olacak, belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz" dedi.Bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kılan Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik ettiğini belirterek, "Bu vesileyle bütün milletimin, İslam dünyasının, tüm insanlığın bayramını tebrik ediyor, barışa ve insanlığın şu anda içinde bulunduğu sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.Özellikle son dönemlerde bölgede, Suriye'de ve Irak'taki gelimeler nedeniyle hassasiyetlerinin ve bölgenin sıkıntılarının çok açık ve net ortada olduğunu dile getiren Erdoğan, bu bayramı bayram gibi yaşamayı Allah'tan niyaz ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne yazık ki son yıllarda İslam dünyasında İslam'ın asli kimliğiyle uyuşmayan bir tablo yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti: Öldüren Müslüman, öldürülen Müslüman böyle bir tabloyu yaşıyor. Allahu ekber nidalarıyla insanların öldürülmesi ve ölmesi, tahammül edilir, katlanılır bir şey değildir. Bunun bizim dinimizde katiyen bir yeri de yok. Şu anda sınırlarımız malum adeta tehdit altında, bunları görüyoruz. Şu anda Kobani'de olan, yarın belki Haseki'de olacak, belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz. Bunlarla ilgili olarak da atılması gereken adımları, ulusal ve uluslararası bazda da hazırlıklarımızı yaptık, yapıyoruz. Bildiğiniz gibi en son Cumhurbaşkanlığı makamında da bir üst düzey Ulusal Güvenlik Toplantımızı da yaptık. Buna göre bir yol haritasını da takip ediyoruz." Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, "ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Harvard'taki konuşmasında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bölgedeki ABD müttefiklerinin IŞİD'e yardım yaptığını söyledi. Sizin Suriye'ye ilişkin olarak kendisine 'Siz haklıydınız' dediğinizi ifade etti. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:Bu konuda eğer Biden, bu tür ifadeler kullandıysa, Biden benim için tarih olmuştur. Asla benden böyle bir ifade sadır olmamıştır, bir. İki, bir defa Türkiye, ki o dönemhükümetteyiz, ben başbakanım ve bu dönemde de yine kesinlikle başta IŞİD olmak üzere hiçbir terör örgütüne, bakın terör örgütü diyorum, bizim en ufak bir yardımımız olmamıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.