Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler cemal kaşıkçı ingiltere Ambargoed Emeklilik maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber türkiye

Bu haber kez okundu.

Eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in kızından bomba gibi açıklamalar

''Böyle bir babaya sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Çok babacan, dürüst, hiç kin tutmayan, herkese iyilik yapmayı seven, şimdiki televizyonlardaki söylenenleri hak etmeyen bir insandı. Onun için söylenenleri kabul etmemiz mümkün değil. Onun için biz Meclis’te tören istemedik. Gerek görmedik. Hiç bunları hak etmediğini düşünüyorum. O günden bu güne aynı anayasayla görev yapılıyor. Tek başına iktidar olan bir hükümet bir anayasayı değiştiremez miydi? İşlerine gelince anayasa değiştirilsin, işlerine gelmeyince... Olmaz öyle şey. Halka yanlış bilgiler vermemek lazım. Babam çok dürüst bir adamdı, ailecek alnımız ak. Onların hiçbirini haketmedi. Allah ona yattığı yerde rahatlık versin. Ne dedi. ‘Ben gene o şartlarda olsa yine aynı şeyi yapardım’ dedi. Bunu da saklamadı. Hiç yalpalamadı ki, şimdikiler gibi. Hiç kıvırtmadı yani. Şimdiki Türkiye’nin ortamı çok mu güzel. Askerler boşu boşuna içeri girdiler Genelkurmay Başkanı dahil. Tekrar onları tahliye ettiler. Onların canı yok muydu? Kimin sesi çıktı? Şimdi ‘biz yanlış yönlendirilmişiz’.. Yok böyle devlet yönetilmez. 12 Eylül öncesi canı yananları üniversiteye gidenleri. Herkes diyorki çocuklarımız Evren Paşa sayesinde okudu. Babam mı astırdı onları? Asın mı dedi? Olayları o günün şatları içinde her şey saptırılıyor. Herşey saptırılıyor. Medya o kadar güzel yönlendiriyorki. Bazı öyle profesörleri televizyonda görüyorum. Şaşırıp kalıyorum. Toplumu da yanlış yönlendiriyor. Babamın Yargıtay’da devam eden dosyası vardı. Evet. Haksızlık olduğunu düşünüyorum. Babam er olarak vefat etseydi herkes bayram mı edecekti. Medya, toplum bunu mu istiyor? Hayır... İnanın 70 milyonun 60 milyonu Evren Paşa diye takdirle anıyor. Geri kalan 10 milyonda öyle ansın bizim için hiçbir önemi yok.”

CENAZESİ BUGÜN
Ak Parti, CHP, MHP ve HDP, Evren’in bugünkü cenaze törenine katılmayacaklarını açıkladı. Evren için Genelkurmay’da tören yapılacak. Evren, Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde öğleyin kılınacak cenaze namazından sonra Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.