Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş Bozcader londra yönetim kurulu

Bu haber kez okundu.

HSYK 17-25 Aralık savcıları ile ilgili önemli karar verdi

HSYK, soruşturma sırasında savcılar hakkında "CMK’ya aykırı dinleme yaptıkları, tapeleri imha etmedikleri", Hakim Süleyman Karaçöl'e ise tüzel kişilerin malvarlıklarına da kuvvetli suç şüphesi olmadan el koyma kararı verdiği için yargılama istedi. HSYK, 17-25 Aralık Savcısı Celal Kara, Mahir Akkaş haklarındaki iddialardan yargılanacaklar.Savcı Kara hakkında, CMK 128’e aykırı olarak tüzel kişiliklerin malvarlıklarına el koyduğu ve CMK 135’e aykırı olarak İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ve oğlu ile Reza Zarrab ve eşi Ebru Gündeş arasındaki konuşmaları kayda aldığı ve sonrasında da imha ettirmediği gerekçesiyle kovuşturma izni verdi.Hakim Süleyman Karaçöl’e de 7 gerçek ve 2 tüzel kişinin mal varlığına hiçbir kuvvetli suç şüphesi olmadan CMK’ya aykırı şekilde el koyma kararı verdiği için görevden uzaklaştırma kararı verilirken, kovuşturma izni de verildi. HSYK Zekeriya Öz’ün ise Dubai Tatili ve Fatih Belediyesi’yle ilgili işlemleri nedeniyle son savunmasını vermesini karara bağladı. Ancak Öz’e, bu iki konuyla ilgili yargılama izni verilmesine gerek görülmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.