Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Cate Blanchett Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu

Bu haber kez okundu.

İçişleri'nden, AKP saldırısıyla ilgili 5 soruya 5 satırlık içi boş yanıt

Umut Oran: AKP tükenmişlik sendromu yaşıyor

ABD Büyükelçiliği ile Başbakanlık arasında 10 MOBESE kamerası var 

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, ABD Büyükelçiliği saldırısından 3 hafta sonra Mart ayında AKP Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na, Başkent’in merkezinde nasıl bombalı-roketli saldırı yapılabildiğine ilişkin önergesine İçişleri Bakanı Muammer Güler, yorumsuz 5 satırlık yazıyı yanıt olarak göndermekle yetindi.

Yanıtta sadece ABD Büyükelçiliği ile Başbakanlık, Adalet Bakanlığı arasında 10 adet sabit MOBESE kamerası olduğunun bildirilmesi üzerine CHP’li Umut Oran, “Lafla peynir gemisi yürümüyor, Türkiye tarihinde bu kadar büyük bir yönetim zafiyeti içerisine asla düşmedi. AKP her alanda tükenmişlik sendromu yaşıyor” dedi.

Adalet Bakanlığı ve AKP Genel Merkezine roketatarlı saldırı düzenlenmesinin hemen ertesinde 20 Mart’ta konuyu TBMM’ye taşıyarak saldırıyı kınayan ve Başkent Ankara’nın göbeğinde böyle bir saldırının nasıl yapılabildiğini, istihbarat zafiyeti olup olmadığın, sorumluluğunu yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında işlem yapılıp yapılmadığını, çalışmayan MOBESE kamerası olup olmadığının açıklanmasını istedi.

10 MOBESE kamerası var

İçişleri Bakanı Muammer Güler, genel 4 satırlık bilgi verdikten sonra sadece “Nevzat Tandoğan caddesi ile Vekaletler Caddesi arasında kalan bölgede 10 adet sabit kamera bulunmaktadır” diyerek, ABD Büyükelçiliği ile Başbakanlık-Adalet bakanlığı arasındaki MOBESE kameralarını açıklamış oldu.

5 satırlık yanıta göre istihbarat zafiyeti yok

AKP’ye yönelik saldırı için dahi içi boş yanıt verilmesini eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, şu tepkiyi gösterdi:

“Sayın Bakan 5 sorumuza verdiği 5 satırlık yanıtta 24 saat esasına göre gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını, Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları ile de bölgenin sürekli izlendiğini, istihbari bilgilerin de titizlikle değerlendirildiğini öne sürüyor.

Ellerini kollarını sallayarak nasıl dolaşıyorlar

Ancak madem böyle bir istihbarat zafiyeti yok, güvenlik önlemleri yeterli o zaman böyle bir saldırı üstelik ABD Büyüklelçiliği'ne yönelik bir saldırıdan hemen 3 hafta sonra nasıl gerçekleştirilebiliyor? Neden hiçbir güvenlik kurumu gereken istihbarata ulaşamıyor? Madem kameralarla izlenebiliyor, Adalet Bakanlığı önünde parça tesirli bomba nasıl patlatılabiliyor, AKP Genel Merkezi'ne de roketatarla nasıl saldırılabiliyor? Yanıttan ABD Büyükelçiliği ile Adalet Bakanlığı arasında 10 tane sabit MOBESE kamerası olduğunu da öğreniyoruz. Saldırıyı yapınlar ellerini kollarını sallayarak nasıl böyle rahatça dolaşabiliyor!

Sorumlu tek kamu görevlisi yok

İşin daha önemlisi, Sayın Bakan ortada açık bir başarısızlık ve güvenlik zafiyeti varken kimseye soruşturulma açılıp açılmadığını bile söylemiyor. Ankara İl Emniyet Müdürü, MİT Müsteşarı ve dönemin İçişleri Bakanı'nın bile soruşturulması gerekirken, bütün sorumluların üstü kapatılıyor. AKP İktidarını anlamak mümkün değil, Ankara'nın ortasında Adalet Bakanlığı önünde bomba patlatılıyor, bu konuda tek bir sorumlu bile ortaya çıkartılmıyor.

Tükenmişlik sendromu

AKP Ankara'da bakanlıkların bile güvenliğini alamayacak, bir sorun yaşandığı zaman sorumlulardan hesap bile soramayacak, ancak basın önüne çıkıp konuşma yapacak bir iktidar haline geldi. Lafla peynir gemisi yürümüyor, Türkiye tarihinde bu kadar büyük bir yönetim zafiyeti içerisine asla düşmedi. AKP her alanda tükenmişlik sendromu yaşıyor. Uçağımız düşürüldü, pilotlarımız kaçırıldı, sınırlarımız delik deşik, şehirlerimizde bombalar patlıyor, bakanın verdiği yanıta bakın. Ülke güvenliğimiz bu zihniyete emanet, vah bu ülkenin haline.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.