Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Oscar ödül törenind Hatice Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK

Bu haber kez okundu.

Independent gazetesinden ilginç Türkiye yazısı

“Artık IŞİD konusunda kaçamak verilecek bir yanıt yok" diyen başyazıda ABD'nin önderlik ettiği IŞİD'e yönelik başlatılan hava saldırılarının sadece ABD saldırıları ile yürütülemeyeceğine vurgu yapıldı. Yazıda şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye operasyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söz ettiği gibi "hem siyasi hem de askeri" olarak destek verirse cihatçı grubu mağlup etme şansı daha fazla artar. Sadece Amerika'nın hava saldırıları güvenlik için yeterli olmayacaktır" Ankara'nın Suriye'deki iç savaş nedeniyle Esad rejimine gösterdiği düşmanlıktan dolayı 2011'den beri Esad rejimi karşıtlarına yardım sağladığını yazan gazete, bu rejimden kaçan bir milyondan fazla Suriyelinin arasında IŞİD'i destekleyenlerin de olduğunu bunun sonucu olarak IŞİD'in Türkiye'de fiili bir varlığının olduğunu kaydetti.

IŞİD'i Türk halkına sordular

Yazı şöyle devam etti: "Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan  NATO'nun en büyük ikinci ordusu olan Türk ordusunu  operasyona katılması için müsaade etmesi halinde askeri dengeyi büyük ölçüde değiştirebilir ancak bu da IŞİD'in Türkiye'de açık bir şekilde kanlı saldırılar yapma riskini taşır. Her şeye rağmen IŞİD'in ortadan kaldırılması Türkiye için açık bir çıkar. Hiçbir ülke vahşeti sınır tanımayan, Ankara gibi laik rejimleri yok etmek isteyen bir örgütün komşusu olmak istemez. IŞİD'in haziran ayında Musul'un Türkiye Konsolosluğu'ndan kaçırdığı 49 rehineyi- büyük olasılıkla her iki taraftan esir değişimi ile- serbest bırakmasıyla Erdoğan'ın elleri şimdi özgür. Şimdi onun için ülkesinin ağırlığını, Türkiye'ye ve tüm bölgeye karşı tehdit oluşturan IŞİD'e karşı verilen mücadeleye koyma zamanı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.