Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

İzmir'de yapılan operasyon sonucu 10 kişi tutuklandı

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 10'u tutuklandı.İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından önceki gün sabah saatlerinde adliyeye götürülen 26 şüpheli, işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.İzmir Adliyesinin sosyal tesislerinde bulunan ve duruşma salonu haline getirilen konferans salonuna alınan şüphelilerin Sulh Ceza Hakimliğindeki ifade verme işlemi sabahın erken saatlerinde tamamlandı.Şüpheli İfadelerinin tamamlanmasının ardından ara veren 3. Sulh Ceza Hakimi Alev Sönmez, zanlıları ve avukatlarını duruşma salonuna davet ederek kararı açıkladı.İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba ile Melih G, İlker B, Kazım E, İbrahim Ç, Yusuf T, Servet K, Erhan C, Ali K. ve Ömer A. tutuklandı. Zanlılardan H.T. adli kontrol şartıyla olmak üzere diğer 16 şüpheli ise serbest bırakıldı.Bu arada önceki gün akşam mahkemeye sevk edilen zanlılardan bir holdingin çalışanı olduğu öğrenilen M.E. rahatsızlanınca polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Hastanede bir süre müşahede altında tutulan M.E. daha sonra duruşma salonuna getirildi.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen "himmet" operasyonunda 57 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Operasyon kapsamında 15 şüpheli işlemlerinin ardından emniyetten salıverilirken, 26 kişi ile dosya üzerinden bir kişi adliyeye sevk edilmişti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sonradan gelerek teslim olan C.K. ile A.D, savcılıktaki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken diğer 26 kişi tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. "Örgütün kasası" konumunda olduğu ileri sürülen Ö.K'den 24 Temmuz'da düzenlenen operasyonda elde edilen delilerin, devamı niteliğindeki bu operasyona da dayanak oluşturduğu belirtilmişti. FETÖ/PDY'ye ait önemli bilgilerin yer aldığı 24 Temmuz tarihli operasyonda örgütün 15 yıllık arşivin ele geçirildiği ifade edilmiş, evinde yapılan aramada bazı dijital verilerine el konulan ve örgütün Ege Bölgesi sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir B'nin ise bir süre önce yurt dışına kaçtığı ileri sürülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.