Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Güneydoğu

Bu haber kez okundu.

Kar yağışı ne zaman sona erecek

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul’a ilişkin hava durumu tahminlerini açıkladı. İstanbul’da bugün ve yarın kar yağışının devam edeceğini, özellikle Anadolu Yakası’nda daha şiddetli hissedileceği ifade edildi. 

KAR YAĞIŞI ÖZELLİKLE ANADOLU YAKASINDA ŞİDDETLİ OLACAK

Kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı bugün ve yarın Anadolu Yakasında kuvvetli olmak üzere devam edecek. Yarın akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 santimetre olurken rakımın biraz daha yüksek olduğu yerlerde 5 ila 15 cm arasında olacağı bekleniyor. Kar yağışının ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın ulaşımda da aksamalara neden olabilecek.

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Sert hava koşullarının 2 gün sürmesi bekleniyor. Yarın akşam itibariyle ve Perşembe günü karla karışık yağmur şeklinde yağacak. Cuma gününden itibaren yağışların kesileceğini ve sıcaklık seviyesinin yükseleceğini bekliyoruz. Ama geçtiğimiz günlerdeki sıcaklıklara şuan ulaşmamız söz konusu değil. Sıcaklıklar mevsim normalleri düzeyinde seyredecektir.

HAFTA SONU SICAKLIK YÜKSELİYOR

Hafta sonu için yağış beklemiyoruz. Hafta içine göre  sıcaklık seviyelerini 8 dereceye kadar çıkabilir.

KAR YAĞIŞI EĞİTİMİ ENGELLER Mİ?

İstanbul’da yaşanacak kar yağışının, yaşamı ciddi şekilde engelleyeceğini düşünmüyorum. Ancak bugün ve yarın sabaha kadar kar yağışı çok etkili olacaktır. Verileri paylaştığımız Valilik makamı okulların tatil olması noktasında nihai kararı vereceklerdir.

ZORUNLU OLMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYIN

Vatandaşlara özellikle bugün başlayacak ve yarın da sürecek olan kar yağışı nedeniyle toplu taşımayı tercih etmelerini, fırtına olması sebebiyle de zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz. Sürücülerin ise gerekli ekipmanları hazır bulundurmak şartıyla trafiğe çıkmaları konusunda uyarıyoruz. Bugün ve yarın sürecek kar yağışında sürücüleri, özellikle köprü ve viyadüklerde meydana gelecek buzlanmalara karşı trafikte mağdur olmaması için önlem almalarını öneriyoruz.

KAYNAK:AjansHaber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.