Öne Çıkanlar İngilterede sigara Erdoğan Sıcak öldü kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra

Bu haber kez okundu.

Kobani'de çatışmaların 22. gününde YPG'den açıklama

Kobani’deki çatışmalar 22. gününü geride bırakırken, Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi dün gece ve bu sabahki çatışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre 1 Ekim’den bu yana çatışmaların yoğunlaştığı Miştenur’da 2 kol üzerinden kente girmek isteyen IŞİD, YPG direnişiyle karşılaştı. Batı cephesinde ise 3 kolda devam eden saldırılar YPG ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) savaşçılarının darbesiyle ağır kayıp veren IŞİD geri çekilmek zorunda kaldı. Doğu cephesindeki Megtel ve Botan mahallelerinde de şiddetli çatışmaların devam ettiği açıklandı. YPG Basın Merkezi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İŞİD’in Kobani’yi işgal etme amacıyla başlattığı saldırılar 22’nci gününde devam etmektedir. Her üç cepheden bombardımanlar eşliğinde şehre girmeye çalışan çeteler ile güçlerimiz arasında Kobani’nin doğu ve güneyinde bulunan Megtel ve Botan mahallelerinde şiddetli, göğüs göğüse çatışmalar yaşanmaktadır. “Doğu cephesinde ise gece saatlerinde Megtel mahallesine yönelik bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenmiştir.Güçlerimiz, bomba yüklü aracı savunma hattına yaklaşamadan imha etmiş, araç içindeki 2 çete öldürülmüştür. “Çeteler, sabah saatlerinde aynı cephede bulunan Kaniya Kurda bölgesinde 3 koldan saldırı düzenlemiştir. Saldırıları püskürtülen çeteler ile güçlerimiz arasında halen yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. Bu alanda tespit edilebilen 8 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz ayrıca doğu cephesinde IŞİD çetelerinin mevzilerinin arkasına sızarak bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiş, fakat ölü ve yaralı sayısı tam olarak tespit edilememiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.