Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

Kobani protestolarında dün gece neler yaşandı

Kobani’deki IŞİD saldırılarını protesto eylemlerinde ölenlerin sayısı 23'e yükseldi. Son olarak İstanbul Esenyurt'ta göstericilere pompalı tüfekle ateş açıldı. Ağır yaralanan bir kişinin beyin ölümü gerçekleşti.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarına yönelik protestolarda ölenlerin sayısı 23'e yükseldi.

Son olarak İstanbul Esenyurt'ta IŞİD'i protesto gösterisi düzenleyen gruba pompalı tüfekle ateş açılması sonucu bazı kişiler yaralandı. Yaralıların çoğu kaldırıldıkları hastanede ayakta tedavi edilirken, başına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Mert Değirmenci'nin beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

Esenyurt Kıraç Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinden oluşan göstericilerle başka bir grup arasında da kavga çıktı. Kavgada darp sonucu yaralanan ve parkta baygın halde bulunan çıplak bir kişi, önce Esenyurt Devlet Hastanesine, ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Adana'da IŞİD'i protesto gösterilerinin yapıldığı Çamlıbel Mahallesindeki evinin önünde tartıştığı yüzü maskeli kişilerin silahlı ve bıçaklı saldırısına uğrayan 69 yaşındaki Ahmet Albay hayatını kaybetti, oğlu Veysi Albay yaralandı.

Okmeydanı Anadolu Kahvesi önünde toplanan gruba polis biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Atılan biber gazlarından çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Müdahale sonrası ara sokaklara kaçarak dağılan göstericiler, daha sonra yeniden toplanarak polise havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Atılan molotof kokteylleri, bir TOMA ile 'Akrep' tabir edilen zırhlı polis aracına isabet etti. Yanan zırhlı araç, TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile söndürüldü.

Dolapdere'de ise yola barikat kuran yüzleri maskeli gruba polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Atılan biber gazından çevreden geçen vatandaşlar da etkilendi. Polisin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

Veysi Albay, TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Van'ın Erciş ile Bitlisin Hizan ilçelerinde sokağa çıkma yasakları kaldırılırken, eğitim öğretime devam edilecek.

Valiliklerden yapılan açıklamada, IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların çıkardığı olaylar sonucu Van'ın Erciş ile Bitlis'in Hizan ilçelerinde valilikler tarafından vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelebilecek tehditleri önlemek amacı ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi uyarınca 07.10.2014 günü saat 17:30 itibarı ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Açıklamada ilçelerde olayların durulduğu ve bu nedenle sokağa çıkma yasağının kaldırılarak, ara verilen eğitim ve öğretime devam edileceği bildirildi.Diyarbakır Valiliği kentte sokağa çıkma yasağı kararını yeniden düzenledi.

Valilikten yapılan açıklamada gündüz sokağa çıkma kararının kaldırıldığı belirtirilerek, şöyle denildi:

'5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için ilimiz genelinde 9 Ekim 2014 Perşembe günü sabah saat 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yapılan değerlendirme sonucu gündüz sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırılmış olup, sokağa çıkma yasağı ilimiz merkez Sur, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ilçeleri ile Silvan, Bismil, Lice, Dicle ve Hani ilçeleri için 9 Ekim 2014 Perşembe günü akşam saat 18.00 ile 10 Ekim 2014 günü Cuma günü sabah saat 06.00 arasında olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.