Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC KKTCde Türkmenköy Uzayın şairi

Bu haber kez okundu.

Nusaybin ve Şırnak'taki operasyonlar tamamlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imhası ve kamu düzeninin yeniden tesis edilmesi için 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon tamamlandı.Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarının katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuruldu.

"Yakarak kaçın" talimatı 

Çemberin daralması karşısında örgüt mensuplarının yaşadığı panik kendi aralarındaki telsiz görüşmelerine de yansıdı.Bir görüşmede teröristlerin yoğun ateş altında olduklarını belirtmesi üzerine "Agit" kod adlı teröristten "Yakarak kaçın" talimatı geldi. Bir başka telsiz konuşmasında da terörist gruba kaçmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Dağ kadrosu etkisiz hale getirildi

Operasyonda, örgütün sözde Nusaybin ikinci sorumlusu "Kava" kod adlı Veysi Akgün, 23 Mayıs'ta etkisiz hale getirildi. Örgütün sözde Nusaybin sorumlusu "Hebatkar-Karker" kod adlı Zamani Çamak ise 30 Mayıs'ta ölü ele geçirildi. Hakkında 32 suç kaydı bulunan Çamak'ın, 2012'den itibaren sözde Mardin eyaleti özel güç sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü ve Ocak 2016'dan bu yana Nusaybin'de bölücü terör örgütünün sözde sorumlusu olduğu kaydedildi. Çamak'ın aranan teröristler listesinde de "turuncu" kategoride yer aldığı bildirildi. Teslim olan teröristlerden Abdulkadir Paşa Mahallesi sorumlusu "Azad" kod adlı teröristin ise başarısızlığı nedeniyle diğer teröristler tarafından infaz edildiği belirlendi. Bölücü terör örgütü üyelerine terk ettikleri evleri yakma talimatı verdiği belirlenen örgütün sözde ilçe sorumlularından "Agit" kod adlı terörist de operasyonda etkisiz hale getirildi. 

Şırnak operasyonu da tamamlandı

Şırnak merkezde terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" 82. gününde tamamlandı.Kent merkezinde PKK'lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imhası ve kamu düzeninin yeniden tesis edilmesi için 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyon sona erdi.Operasyonda bugüne kadar 498 terörist etkisiz hale getirildi, 240 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, yaklaşık 50 ton ağırlığında bin 539 el yapımı patlayıcı imha edildi ve 4 bin 131 ev kontrol edildi. Şırnak'taki operasyonda bugüne kadar 10'u asker 9'u polis, 1'i korucu 20 güvenlik görevlisi şehit oldu, 2 vatandaş hayatını kaybetti.PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhası amacıyla güvenlik güçlerince detaylı arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü, bu kapsamda kent merkezinde sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.