Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Özel okul tercih sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından özel okulda okumak için eğitim-öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin tercih sonuçları açıklandı. MEB tarafından özel okul teşvik başvurusu kabul edilen öğrencilerin özel okul tercih başvuruları dün sona ermişti. Bakanlık, özel okul tercihi yapan öğrencilerin sonuçlarını, MEB'in resmi internet sitesi  "www.meb.gov.tr" adresinden yayımladı. Tercihleri neticesinde bir özel okula yerleşen öğrencilerin 18 Eylül'e kadar kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.  Bakanlık yetkilileri, bu tercih döneminde okul kontenjanından ötürü yerleşemeyen öğrencilerin ikinci tercih döneminde farklı bir okul tercih etmeleri halinde teşvikten yararlanabileceklerini bildirdi.  Daha önce duyurulan takvime göre, yedek öğrenci kayıtları 19 Eylül Cuma günü ilan edilip, 22–30 Eylül'de kayıtlar gerçekleştirilecek.  Eğitim öğretim desteği kapsamında, okul öncesi kurumlarına gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500, temel liselere ise 3 bin lira eğitim öğretim desteği verilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.