Öne Çıkanlar Acapella Academy Zoopla Michael Jackson EA SPORTS FC Baküde Salman Barlı Dünya Eğitim Forumu Osman Türkay George Floyd Uzakrota Turizm Zirvesi

Bu haber kez okundu.

Özgecan Aslan davası öncesi kadın platformları protesto etti

Çağ Üniversitesi'nden evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın (20) katil zanlıları Suphi Altundöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.Dava öncesinde ellerinde dövizlerle adliye bahçesinde toplanan Tarsus Kadın Platformu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Kadın ve Demokrasi Derneği temsilcileri basın açıklamaları yaparak kadın katillerinin tahrik indiriminden faydalanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması gerektiğini bildirdi.Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın da bulunduğu kalabalık grup, duruşmanın başladığı 09.00'dan beri aralıksız slogan atarak "Özgecan Yasası" diye nitelendirdikleri yasanın hayata geçirilmesini istedi.11 Şubat'ta Özgecan Aslan'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan her üç sanık için de kasten, canavarca hislerle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.