Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport ingiltere SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Rehinelerin serbest kalmasında takas iddiası

IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğuna yapılan saldırı sonrası rehin alınan 49 Türk vatandaşı için yapılan pazarlıklar ve müzakereler sonucunda 101 gün sonra nasıl serbest bırakıldığını Times gazetesi çok ilginç bir iddia ile gündeme taşıdı.İngiliz Times serbest bırakılan 49 Türk vatandaşına karşılık aralarında 2 İngiliz vatandaşının da bulunduğu toplam 180 IŞİD militanının serbest bırakıldığını yazdı.İngiliz Times’in şok iddiası gündemde bomba etkisi yarattı. Haberde serbest bırakılan IŞİD militanları arasında Batılı ülke pasaportuna sahip birçok kişinin olduğu da ifade edildi. "Takas edilen IŞİD militanlarının isim listesi Times'a ulaştı. Listede üç Fransız vatandaşı, iki İsveçli, iki Makedon, bir İsviçreli ve bir Belçikalı da var" denen haberde, listeyi Türk hükümetinden bir ismin sızdırmış olabileceği de vurgulandı.Haberde Türkiye'nin takası gerçekleştirebilmek için bölgedeki aşiretler ve silahlı gruplarla temasa geçtiği de ifade ediliyor.Serbest bırakılan İngiliz vatandaşı IŞİD militanlarından Hişam Folkard'ın Hristiyan babasına ulaşan gazete , "Folkard'ın babası isminin açıklanmasını istemedi" diyerek, şu demeçlerine sütünlarında yer verdi:"Açıkçası çok şaşırmıyorum. Her hafta televizyonda bu gençlerin Suriye ve Irak'a gittiğine dair haberler görüyoruz. İki oğlum var ve ikisiyle de çok sık görüşemiyorum. Anneleriyle yaşıyorlardı. Yemen'e gidip İslam eğitimi alacaklarını söylediklerinde tüm ilişkilerimi kesmiştim." Hisam'ın kardeşi Ömer Folkard'ın da İngiliz anti terör ekiplerince takipte tutulduğu ifade ediliyor ve Hişam'ın Türkiye'ye girip çıkarken kardeşinin pasaportunu kullanmış olabileceği ifade ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.