Öne Çıkanlar Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Girne Üniversitesi Edmonton Rovers Dünya Fenerbahçeliler Günü Leyla Aydemir türkiye

Bu haber kez okundu.

Soğuk hava 2 kişinin canını aldı

Donarak öldüğü belirtilen Bülbül'ün kimsesiz olduğu ifade edildi. Amasya'nın Dere Mahallesi'nde dün gece bir işyerinin deposunda kalan Ekrem Bülbül, sabah işe gelenler tarafından cansız halde bulundu.Kimsesiz olan ve sokakta yaşayan Bülbül'ün donarak öldüğü belirtildi. Gece eksi 5 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle donarak hayatını kaybeden Bülbül'ün cenazesi yapılan incelemenin ardından Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Vücudunda herhangi bir darp izi bulunmadığı ve yapılacak otopsi sonucuna göre kesin ölüm sebebinin belirleneceği ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GEBZE' DE ÇOBAN DONARAK ÖLDÜ
Kocaeli Vali yardımcısı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkan Vekili Abdullah Etil kar yağışının olumsuz etkileri ve alınan tedbirler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Etil kentte tüm yolların açık olduğunu ve elektrik kesintilerinde şuan itibariyle bir sıkıntı olmadığını Gebze İlçesi'nde bir çobanın koyunlarını otlatmaya çıkarttığı sırada donarak öldüğünü söyledi. Kartepe İlçesi'nde bulunan Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kar tedbirleriyle ilgili bilgilendirme toplantısına Kocaeli Vali yardımcısı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkan Vekili Abdullah Etil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Altay, 3.sınıf Emniyet Müdür Yardımcısı Erbil Karacan, İl Jandarma Komutanlığından Yüzbaşı Yücel Terkos, Karayolları 14. Şube Şefi Mehmet Kaplan, Sakarya Dağıtım A.Ş (SEDAS) Caner Karvan, Sedaş Bakım Yönetim Müdürü Mehmet Reşat Karaman, İl Afet Müdürü Osman Sarıoğlu katıldı.

GEBZE'DE BİR ÇOBAN DONARAK ÖLDÜ
Kentte tüm yolların açık ve elektrikle ilgili bir sorun olmadığını fakat üzücü bir olay yaşandığını söyleyen Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Gebze İlçesi Tepe Manayır Mevkiinde merkeze 2.5 kilometre uzaklıkta sarp ve çalılık bir arazide 69 yaşındaki Nurettin Sezgin adlı çoban dün sabah koyun sürüsünü otlatmaya çıkarmış. Akşam koyunlar çobansız döndüğünde jandarmaya haber verilmiş. Yapılan araştırmada sabaha karşı bulunan şahıs donarak ölmüş. " dedi.

YOLLAR AÇIK ELEKTRİKLERDE SORUN YOK
Dünden itibaren yaşanan kış şartlarında tüm kamu kurum ve kuruluşlar planlamalarını yaptığını söyleyen Abdullah Etil konuşmasına söyle devam etti: "Metorolojiden gelen bilgilere göre kar ve yağmur uyarılarına göre tedbirler alınıyor. Karayollarımız 40 personel 25 araçla kar mücadelesi yapıyor. SEDAŞ 131 personel 63 araç ile çalışıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 290 personel,185 araçla çalışmalarını sürdürüyor. Sabah itibariyle normal yaşamı etkileyecek bir sıkıntı yok. Yollarımız açık. Yerleşim yerlerindeki yollar açık. Otoyol, da bir sorun yok. Jandarma bölgemizde de bir sorun yok. Afet merkezimiz ise 52 personeli 18 personelde kurtarmadaki çalışmaları için her zaman hazır. " dedi.

'YOĞUN YAĞIŞA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ'
Hava şartlarına göre yarın okulların tatil edilmesine kara verileceğini söyleyen Abdullah Etil, "Trafik Şube Müdürlüğünde dün 20 aracın karıştığı yaralamalı trafik kazası oldu. Elektrik kesintisi olan yer yok. Okullarımız tatil edildi. Sosyal medyadan yoğun baskı oluşuyor tatil edilmesi konusunda. Bir tatil kararı almak çok kolay değil. Tatilin çocuklar için maliyeti var. Meteorolojik veriler bize geliyor. Yarın için meteorolojik veriler toplanıyor. Akşama doğru yarın için kar tatili olup olmayacağına karar verilecek."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.