Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC KKTCde Türkmenköy

Bu haber kez okundu.

Suriye'den atılan roket mermileri Gaziantep'e düştü

Roket mermilerinin düştüğü bölgeye en yakın Suriye sınırının sıfır noktası yaklaşık 30 kilometre mesafede.

DAHA DÜN VURMUŞTUK!

Kilise atılan roketlerin ardından TSK atış yapılan mevzileri tespit etmiş ve dünden bu yana bölge, Fırtına toplarıyla en az 233 kez vurulmuştu. Son operasyonda 104 teröristin öldürüldüğü açıklanmıştı.

IŞİD 30 KİLOMETREDEN NASIL VURDU?

Genelde sınıra yakın bölgelere gelen IŞİD roketlerinin bu kez sınıra en az 30 kilometre mesafedeki Gaziantep Havalimanı’na atılması gözleri yeniden IŞİD’in elindeki silahlara çevirdi. Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye konuşan güvenlik uzmanı Mete Yarar “Menzili 30 kilometreye kadar çıkan katyuşalar da var. Ancak IŞİD’in elinde sadece katyuşalar değil yine 30 kilometre menzilli toplar da bulunuyor.” dedi.

“IŞİD İLE KOMŞU OLDUĞUMUZ UNUTULUYOR”

Türkiye-Suriye sınırının yaklaşık 80 kilometrelik bölümünün IŞİD’in kontrolü altında olduğunu hatırlatan Yarar “IŞİD ile ‘komşu’ olduğumuzu unutuyoruz. Sadece roket attıklarında hatırlıyoruz ama gerçek bu. Şu an Suriye sınırının 80 kilometrelik bölümünde IŞİD hakimiyeti var” diye konuştu.

“DÜNKÜ OPERASYON KÖKTEN ÇÖZÜM DEĞİL”

Dün Suriye’deki IŞİD mevzilerine dönük geniş çaplı operasyonu da değerlendiden Yarar “IŞİD’in sabit bir karargahı ya da karakolu yok. Biz sadece roketlerin geldiği yerleri vuruyoruz. Böylesine operasyonlar kökten bir çözümü sağlamaz” yorumunda bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.