Öne Çıkanlar chp haberleri fenerbahçe kemal kılıçdaroğlu İngiltere fiyatlarTürkiye İngiltere Türkiye İngiltere Dışişleri Bakanı Kırım Tatar Milli Hareketi Kıbrıslı Rumlara İngilterede kktc mülkiyet İngilterede mülkiyet toplantısı

Bu haber kez okundu.

Tokat Gezi Parkı Davası'nda 144 beraat

Geçtiğimiz yıl Tokat'ta Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle aralarında Tokat Eğitim - Sen Şube Başkanı Orhan Gökçek ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Tayyar Özcan'ın da bulunduğu 144 kişi hakkında Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianname hazırlandı.Tokat 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bu kişiler hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu'na muhalefetten dava açıldı. Açılan davanın bugünkü duruşmasına 20 sanık ile 2 sanık avukatı katıldı.
20 sanık, Gezi Parkı protesto yürüyüşlerine katıldıklarını ancak taş atarak kamu malına zarar vermediklerini söyleyerek beraatlarını istedi. Mahkeme savcısı da dosya hakkında mütalaada bulunarak, sanıkların eylemler sırasında herhangi bir kamu malına zarar vermedikleri, herhangi bir kişiyi yaralamadıkları, polis memurlarına direnmedikleri ve 2911 sayılı kanuna muhalefet suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek her bir sanık hakkında beraat istedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.