Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport ingiltere SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Türk cerrah tek bir delik ile 5 ameliyat yaptı

6 saat sürmesi gereken ameliyatlar 3 saatte bitti. Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi cerrahlarından Sürgit, 68 yaşındaki bir hastaya karından açtığı tek delikten histerektomi (rahmin alınması), salpenjektomi (tüplerin alınması), ooferektomi (yumurtalıkların alınması), burch (idrar kaçırma operasyonu) ve sakro-kolpopeksi (mesane sarkması) ameliyatları gerçekleştirdi. Operasyonların kapalı olarak göbek altından ayrı yerlerden açılan 4-5 delikten yapıldığını belirten Sürgit, "Tek delik ile ağrı 5'te 1 azalıyor" diyor. Sürgit'in operasyonu Archives of Gynecology and Obstetrics adlı tıp dergisinde "dünyada ilk uygulama" olarak yayımlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.