Öne Çıkanlar londra Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Kahramanmaraş UK londra avrupa ingiltere Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği

Bu haber kez okundu.

Zaman gazetesi eski yazarı Mümtazer Türkön tutuklandı

Aralarında eski Zaman yazarı Mümtazer Türköne'nin de bulunduğu 12 kişi darbeye destek verdikleri iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Doğan Haber Ajansı, mahkemeye çıkarılanlardan Türköne'nin yanısıra Hüseyin Turan ve Murat Avcıoğlu'nun da terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklandıklarını duyurdu.

Ajans'a göre, tutuklananlardan Alaattin Güner, Şeref Yılmaz, Ahmet Metin Sekizkardeş, Faruk Akkan, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Zafer Özsoy, Cuma Kaya ve Hakan Taşdelen ise 'FETÖ terör örgütüne üye olmak'la suçlanıyor.

Osman Nuri Öztürk ile Osman Nuri Aslan ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kayyum atanmadan önce Zaman gazetesinde çalışan 47 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, gözaltına alınanlardan Ali Bulaç, Şahin Alpay, Lale Sarıibrahimoğlu'nun da bulunduğu altı kişi tutuklanmış bir kişi serbest bırakılmıştı.

Eski İstanbul Valisi de tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 11 kişi dün akşam tutuklanmıştı.

"FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'Anayasal düzeni silah zoru ile ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamaları yöneltilen Mutlu, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda 6 saat süren sorgulanmasının ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Vali Mutlu, 26 Ağustos'ta gözaltına alınmış ve mal varlığına tedbir konulmuştu.

Mutlu'nun Diyarbakır Valiliği döneminde (2007-2010) kamu kaynaklarını Gülencilerle bağlantılı dershanelere gönderdiği de iddia ediliyor.

Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte valiler Yusuf Yavaşcan, Abdülkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kallan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydın, vali yardımcısı Haluk Nadir, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Kadıköy Kaymakamı Bilal Kurubal da tutuklandı. Bir başka suçtan tutuklu olan Vali İbrahim Özçimen bu soruşturmadan da tutuklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.