Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

Birleşik Krallık gelecek yıl içerisinde bir enerji krizi ile yüz yüze gelecek!

DÜNYA

İngiliz Guardian gazetesi Londra’nın merkezinde üç restaurant işleten İbrahim Doğuş ile görüştü

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-ENERJİ MAALİYETLERİNİN ARTIŞI, KÜÇÜK İŞLETMELERİ NASIL ETKİLİYOR? Birmingham’da ki Beauchamp Laundry Servis’in sahibi Julian Pariera, “Gelecek, emin olmaktan çok uzak” diyerek, işlerin nasıl ilerlediği ve nasıl ilerleyeceği konusunda son derece endişe duyduğunu belirtti.Pariera, Birleşik Krallık’ın gelecek yıl içerisinde bir enerji krizi ile yüz yüze geleceğini belirterek, binlerce küçük işletmenin de bu durumdan etkileneceğini belirtti. Sözlerine “Enerji tarifelerimizi beş yıla kadar sabitledik ancak her anlaşmayı yenilediğimizde fiyatlar iki katına çıkıyor.” şeklinde devam eden Pariera, meydana gelen artışı ve maliyeti ücrete yansıtamadıklarını, yansıtıldığı takdirde müşterilerin bunu karşılamayacağını belirtti.Özellikle, uzun bir kapanma sürecinin ardından işleri tekrar rayına oturtmak isteyen Hükümet’in uyguladığı maliyet baskılarının işletmeleri kötü yönde etkilediğini vurgulayan Pieara, işletmesinin 30 yıla aşkın süredir faaliyette olduğunu belirterek, sektöre yeni giren küçük işletmelerin şansının çok düşük olduğunu da söyledi.Pariera, Beauchamp Laundry’in sahibi olarak, birçok müşterisinin kış aylarında çamaşırlarını kurutmak için hala kendilerini seçtiklerini çünkü evlerinde kurutucu çalıştırmanın daha maliyetli olduğunu söylüyor. Tabi bu tür endişelerin küçük işletme sahipleri tarafından yaşandığını da sözlerine ekliyor.

İBRAHİM DOĞUŞ GUARDİAN’A KONUŞTU…

Londra’nın merkezinde üç restaurant işleten İbrahim Doğuş, konaklama endüstrisinde sürekli olarak artan maliyetler ve düşen gelirlerden oluşan “kısır döngünün” uzun süredir faaliyet gösteren işletmelerin dahi, artan maliyetlere karşı uygun fiyatlı enerji anlaşmaları sağlamak için mücadele ettiklerini söylüyor. Tabi, pek çok tedarikçi de yüksek bir güvenlik teminatı olmadan restoranlara sözleşme teklif etmeyi reddediyor ya da altında kalabilecekleri riske karşı korunmak için cazip fiyatlar talep ediyor. Doğuş, son zamdan önce bir restoranın enerji harcaması için ayda 2.500 ile 3.000 pound arasında ödeme yaptığını, ancak Kasım ayında 5.600 pound fatura ödediğini belirtiyor. Tabi zamların etkisiyle, cirosunun da %10 ila %15 arasında düştüğünü ekliyor. Pandemi öncesinde 600 kişiye hizmet verebilirken şimdilerde 60 kişiye hizmet verebildiklerinin, maliyetlerin ise hala tırmanış gösterdiğinin altını çiziyor.

Doğuş, artan maliyetler ve zamlar yüzünden çalışan sayısını 60’dan 25’e indirmek zorunda kaldıklarını, hükümetin destek yardımlarını işletme borçlarını ödemek için kullandıklarını, enerji şirketlerinin bu konunun istisnası olduğunu belirtiyor. Covid nedeniyle içinde olduğumuz bu zor durumda, Enerji şirketlerinin işletmelere herhangi bir yardımda bulunmadığını, faturaların birkaç ay ödenmemesi halinde, gelip ışıklarınızı söndürebileceğini vurguluyor. “Her şeyin ötesinde, müşterilerinize servis yapamadan onlara nasıl ödeme yapabileceksiniz? Her şey bitecekti.” diyor.
Doğuş, “İşletmeler için çok zor bir an. Brexit oldu, Covid oldu. Ancak, her şeyin ötesinde, enerji maliyetleri kırılma noktası olabilir” diyerek sözlerini noktalıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.