Öne Çıkanlar TWPA Türk ressam heykeltraş Aytac london Kayak Radyotvmetre LÖSEVden Kurban Bayramı Kovid19 kısıtlamalarının ihlal Rachel Shabi Oxford cadde AKOL

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar 'Avrupa'lı oldu

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a Moira Defilesi öncesi ziyaret. İngiltere'de yayın hayatını sürdüren AVRUPA MEDIA GROUP Editörü Vatan Öz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a Avrupa Gazetesi’nin son sayısını takdim etti. Şanlıurfa, tarihi dokusuyla olduğu kadar modadaki yenilikçi vizyonuyla da dikkat çekti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen Saadet Türkmen imzalı  “Moira by Urfa” projesi, kentin köklü dokuma geleneğini modern moda anlayışıyla buluşturdu. Avrupa Media Group Başkanı Vatan Öz’ün İngiltere’den özel davet ile gittiği defile büyük yankı uyandırdı. Vatan Öz’ün gelmesiyle tüm Avrupa Basını defileye ilgi gösterdi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ‘nin paylaşımı şöyle:


“İngiltere'de yayın hayatını sürdüren AVRUPA MEDIA GROUP Editörü Vatan Öz ve Saadet Türkmen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gülpınar'ı ziyaret ettiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.”
Şanlıurfa’nın Kültürel Mirası: ‘Moira by Urfa Kreasyonu Defilesi’nin proje mimarı Saadet Türkmen ve Projeyi başarı ile yürüten, yerel kumaşlarla istihdam sağlama yönünde ilerleten  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Kültür Sanat Daire Başkanı Merve Ofluoğlu ziyarete katıldı

ÜNLÜ MANKEN ÖZGE ULUSOY URFA'DA GELİN OLDU

“Moira by Urfa” Koleksiyonuyla  Kadim Dokuma Geleneği Moda Sahnesinde

Proje ruhundan bahsederken o projeye maddi manevi ruhu veren  Saadet Türkmen’den de övgüyle bahsedildi.

Ünlü modacı Erol Albayrak tarafından tasarlanan 40 parçalık özel koleksiyon, çulha ve ehram dokumalarından ilham alınarak hazırlandı. Geleneksel motiflerin çağdaş çizgilerle harmanlandığı koleksiyon, Şanlıurfa Müzesi’nin büyüleyici atmosferinde düzenlenen görkemli bir defileyle tanıtıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, sanat, moda ve iş dünyasından birçok isim katıldı. Başkan Gülpınar Projenin amacını, kadın emeğini desteklemek, yerel üretimi teşvik etmek ve Şanlıurfa’nın kültürel mirasını sürdürülebilir moda anlayışıyla geleceğe taşımak olarak tanımladı

Defile sonrası konuşan Erol Albayrak, “Bu koleksiyon, kadın emeğini, yerel üretimi ve sürdürülebilir tasarımı merkeze alırken, Şanlıurfa’nın tarihsel kimliğini geleceğe taşıyan kültürel bir vizyonu temsil ediyor.” sözleriyle projenin ruhunu özetledi.

Akif Örük’ün koreografisini üstlendiği etkileyici defilede; Özge Ulusoy, Ece Begüm Yücetan ve “İnci Taneleri” dizisiyle tanınan Gözde Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 25 model podyuma çıktı.

Tarihin, kültürün ve modanın iç içe geçtiği bu özel gecede “Moira by Urfa”, geçmişin zengin dokusunu geleceğin modasıyla harmanlayarak Şanlıurfa’da unutulmaz bir moda şöleni yaşattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.