Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

Türk Kültür Merkezi ,Hacı Bayram Veli Camii yararına Kermes düzenlendi

DÜNYA

Cuma namazı sonrası acılışı yapılan kermese ilgi yoğunn oldu.

 Türk Kültür Merkezi başkanı Dogan Tufan yaptığı acıklamada ,"On beş bine yakın vatandaşımızın yaşadığı Göppingen şehrimize büyük ihtiyaclardan dolayı, bu eser 350 metre kare genişliğinde dört kartlı çok kulanımlı "külliye " bir eser olarak bu bina hizmetimize girmiş bulunuyor. Bundan böyle bu eseri şenlendirmemiz, içini dolduran yeni atılımlaımızla hizmetlerimize devam etmek mecburiyetindeyiz".Bu eserimizin bankaya borcunun olduğunu da hatırlatan Tufan,"Bina hizmete girmekle işimizin bitmediğini bundan sonrasının daha önemli olduğu ödemelerimizin zamanında yapılması için çok gayret etmemiz gerekiyor, Kermesimizin hayırlı olmasını diliyorum"dedi.

Kermesin acılışına ATİB güney Almanya bölge zşnetım kurulu üyesi Şeref Salgın,ATB Genelbaşkanı Erol Yazıcıoğlu genel idare kurulu üyesi, Güney Almanya geçlik kolları başkanlarımızdan Ünal Göktaş Göppingen Belediyesi kültür ve sosyal işler dairesi müdürü bayan Horvat ile birlikte Göppingen ve çevresinde'ki iş adamları dernek yöneticileri ve vatandaşlarımız iştirak ettiler.Alman komşularında katıldığı Kermese ilginin armasını sağladı.

Kadınlar Kollarının hazırladığı ,Türk mutvağının seçkinlerinden, böreğimiz, cöreğimiz,baklava ve tatlı çeşitlerimiz,Adana kebap,lahmacun,Balık buğlama ve kızartma larla cay ve kahveler Kermese gelenlere ikram edildi. Ercan Karaaslan beyin kendi yapımı olan Fırın daha da ilgiyi artırdı. Elyapımı hediyelik eşyalarında sergilenerek satışa sunuldu.Kermese katılanlara Türk Kültür Merkezi Saz Kursu Erkan Elbasan hocanın eşliginde acık hava konseri verdi.Adeta kermes Türk Kültür şenlik havasıyla son buldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.