Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

Eli satırlı katil Adebowale mahkemeye çıkarıldı

GÜNDEMDEKİLER

İngiliz Askeri Lee Rigby’in öldürme olayı sanıklarından Michael Adebowale, Westminster Magistrates Court’a çıkarılarak tutuklandı.

Mahir Tan – Westminster Magistrates Court-Londra- Avrupa-AVA Özel Haber-Geçtiğimiz hafta Londra'nın güneyindeki Woolwich semtinde İngiliz Askeri Lee Rigby'in öldürme olayı sanıklarından Michael Adebowale, Westminster Magistrates Court'a çıkarılarak tutuklandı. 22 Yaşındaki Nijerya asıllı Adebowale, Polis tarafından vurularak yakalandıktan sonra Çarşamba gününe kadar hastanede tedavi edilmişti.

Woolwich'teki korkunç cinayetten sonra elinde bıçak ve satırla görgü şahitleriyle konuşurken görüntülenen ve olay yerinden kaçmadan polis gelene kadar bekleyen Adebowala ve arkadaşı 28 yaşındaki Micahel Adebolajo polis tarafından vurularak yakalandılar. İkinci sanık Adebolajo halen hastane de tedavi altında. Geçtiğimiz Çarşamba günü hastaneden taburcu edilen Adebowale, Londra'da terör sanıklarının sorgulandığı Paddington Polis karakolundan, çok yakınında bulunan Westminster Magistrates Court'a çok sıkı polis koruması altında getirildi.

Mahkeme'de sadece hüviyet tesbiti yapılan Michael Adebowale önümüzdeki Pazartesi günü Londra Ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Old Baily binasında yargılanmaya başlayacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.