Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

Deli Hasan Oyunu Kanser Hastaları için sahnelendi

Avrupa

Çok espirili komedi dolu buram buram Kıbrıs kokan ve Kıbrıs ağzı ile oynanan oyun Londra'da büyük ilgi gördü.İngiltere Kanser Hastalarına Yardım Derneğinin organize ettiği oyunu, 400 kişi izledi. Salonu dolduran tüm izleyicileri güldüren, duygulandıran ve düşündüren oyunun tüm geliri Kıbrıs' daki Kanser Hastalarına kullanılacak.

Bu anlamlı geceye katılan konuklar oyun öncesinde Kıbrıs şarkıları eşliğinde birbirleriyle sohbet etme fırsatını yakaladı, oyun esnasında Kıbrıs'dan gelen taze çöreklerin ikramı da tüm seyirciyi oyuna dahil etti. Oyun arasında satılan Kıbrıs Kanser Hastalarına Yardım Derneğinin kanser hastası üyelerinin yapmış olduğu Kıbrıs el işlemeleri satıldı.Oyun sonun da KKTC Londra temsilcisi OYA TUNCALI'ya tüm sponsorlara ve oyunculara plaket takdim edildi.

 

İngiltere kanser hastalarına yardım derneğinin yeni kurulan bir dernek olmasına rağmen kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirten Dernek Başkanı Ayla DERYA gelecek günlerde burdaki kanser hastalarıylada bire bir ilgileneceklerini ve onlara gerekli destek çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

 

İngiltere Kanser Hastalarına Yardım Dernegi başkanı Ayla DERYA 

"Tiyatroya katılan KKTC Temsilcisi Oya TUNCALI ve eşi Londra, KKTC 

Londra Konsolosu Mustafa Beyazbayram, KKTC Londra Temsilciliği Katibi Tahir Osman Tahir, ' Oyunun sahneleneceği salon binasının kirası ve oyuncuların konaklama ücretlerini karşılayan başta Dr. Teoman Sırri, TCEA (Kıbrıs Türk Mühendisler Birligi), IKA EPoS Ltd, Vatan Catering, EuroMED Shipping, Hurkan Sayman & Co. Accountancy, Alton & Co Accountancy, Munir Tatar & Associates Accountancy, Zek & Co Accountancy, Hawes & Curtis, Uçak biletlerine katkı sağlayan Travel International LTD sahibi Sinem Arıca, İngiltere Türk Sivil toplum kuruluşlarına, emeği geçen tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, oyunu hicbir ücret beklemeden sergilen tiyatro ekibine, tüm basınımıza ve tabiki çok değerli izleyicilere her bir kanser hastası adına yürekten tesekkur ederim."

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.