Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

İtalya İrlanda Cumhuriyeti maçı canlı yayın bilgileri

SPOR

İtalya İrlanda Cumhuriyeti maçı ile bu akşam EURO 2016'da Türkiye için oldukça kritik bir mücadele oynanacak. İtalya'nın bu akşam kaybetmemesi ile diğer ihitmal için gözler Belçika mücadelesinde olacak. İtalya İrlanda maçı E Grubu'nda lideri belirleyecek karşılaşma. İtalya rakibini yenerse 9 puanla grup lideri olarak çıkacak. Peki İtalya İrlanda maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?

İtalya ve İrlanda Cumhuriyeti tarihlerinde 14. kez karşılaşacak. İtalya, önceki 13 maçta sekiz galibiyet alırken, İrlanda Cumhuriyeti iki kez kazanabildi. İtalya, Euro 2012'de İrlanda'yı Antonio Cassano ve Mario Balotelli'nin golleriyle 2-0 mağlup etmişti. İtalya ve İrlanda Cumhuriyeti büyük turnuvalarda üç kez karşılaştı.

Euro 2012'deki eşleşmeden önce iki takım iki kez Dünya Kupası'nda karşılaştı. İtalya 1990'da çeyrek finalde İrlanda'yı 1-0 yenerken, dört yıl sonra bu kez İrlanda aynı skorla rakibini grup maçlarında yenmişti. İtalya 1980'den bu yana Avrupa Şampiyonaları'na sekiz kez katıldı ve altı kez gruplardan çıkmayı başardı. İtalya, Avrupa Şampiyonaları'ndaki ilk iki maçını bundan önce sadece 2000'de kazanmış, turnuvanın sonunda da finale çıkmayı başarmıştı.

İtalya İrlanda Cumhuriyeti maçı hangi kanalda saat kaçta?

İtalya İrlanda Cumhuriyeti maçı bu akşam saat 22:00'da başlayacak. Mücadele TRT 1 ve LİG TV kanallarından canlı olarak yayınlanacak.İtalya Antonia Conte yönetiminde oynadığı 12 resmi maçında da yenilmedi. İtalya resmi maçlarda en son 2014 Dünya Kupası'nda Uruguay' yenilmişti. İtalya, Avrupa Şampiyonaları'nda grup aşamasında oynadığı 23 maçta sadece iki kez yenildi. İrlanda Cumhuriyeti, son maçında isabetli şut atamamıştı. En son 1994 Dünya Kupası'nda Norveç'e karşı maçı isabetli şut atamadan tamamlamışlardı. Avrupa Şampiyonaları'ndaki ilk maçında İngiltere'yi yenen İrlanda Cumhuriyeti Avrupa Şampiyonaları'nda son yedi maçtır kazanamıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.