Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

Dipsizgöl Tabiat Parkı Tosya’da güzelliğiyle büyülüyor

TÜRKİYE

Londra'da bulunan TA Marketing Consultancy firması sahibi Tuğba Apaydın'dan da danışmanlık alarak sürdürdüğümüz bu proje de Tosya’ya hizmet etmek için geldiğinin altını çizen Yatırımcı İsmail Cesur, yatırım tutarının 30 milyon lirayı bulduğunu söyledi. 

AVRUPA AJASNI (AVA) LONDRA-Tosya’da doğal güzellik alanlarından olan ve ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Dipsizgöl Tabiat Parkında devam eden yatırım çalışmalarını yerinde göstermek amacıyla Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, yatırımcı İsmail Cesur ile birlikte basın mensuplarına tesis alanını gezdirdi. Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve Çifter Köyü Muhtarı Ekrem Eski ile birlikte tesis alanını basın mensuplarına gezdiren Yatırımcı İsmail Cesur, tesiste yapılacak çalışmaları ve projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. 

Londra'da bulunan TA Marketing Consultancy firması sahibi Tuğba Apaydın'dan da danışmanlık alarak sürdürdüğümüz bu proje de Tosya’ya hizmet etmek için geldiğinin altını çizen Yatırımcı İsmail Cesur, yatırım tutarının 30 milyon lirayı bulduğunu söyledi. 

Cesur, “Dipsizgöl’de Kaymakamlıktan devir aldıktan sonra tabi projelerimizi ortaya koyduk. Dipsizgöl’de hummalı bir çalışmaya başladık. “Dipsiz Göl” Kastamonu’nun en büyük turizm merkezi yapmayı ve Tosya’nın da kalkınması için Tosya’nın geleceğini belirleyen bir tesis olduğu düşüncesindeyiz. Tesisimizi önümüzdeki Haziran-Temmuz aylarında bitirmeyi düşünüyoruz. Çifter Köyü Muhtarımız Ekrem Eski ve Kaymakamımız Deniz Pişkin Dipsizgöl gibi bir yeri Tosya’ya kazandırmak için canla başla çalıştılar. Eğer onlar olmasaydı burası bu halde olmayacaktı. Ben şahsım adına söylüyorum ki en azından ben buraya gelmeyecektim. Beni buraya getiren şey hem Kastamonulu olmam, hem de bu köylü Tosyalı olmam. Ben bu yatırımı kendi memleketime yapmak istedim. Sayın Kaymakamım ve Sayın Muhtarım bu konuda çok emek sarf ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Dipsizgöl Tabiat Parkında devam eden çalışmalar hakkında Kastamonu Valisi Avni Çakır'a bilgi verdi.


Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Tosya'ya giden Vali Avni Çakır, geçtiğimiz yıllarda otel yangınında kullanılamaz hale gelen ve Tosya Kaymakamlığının yatırımlarıyla tekrar ayağa kaldırılan Dipsizgöl Tabiat Parkını gezdi. Tosya Dipsizgöl Tabiat Parkında yapılan çalışları yerinde gören ve Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin'den bilgiler alan Vali Çakır, "Böyle bir tesisi doğrusu beklemiyordum. Çok muhteşem ötesi bir alan olacak. İnanın bu tesis bittiğinde ülkemizin böylesine muhteşem bir doğa içerisinde sayılı turizm değerlerinden biri olacağına inanıyorum. Bu tesis sadece Tosya'ya değil Kastamonu turizmine de çok bir artı değer olacaktır" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.