Öne Çıkanlar ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Avukat Fidan Osoy londra Varis ülseri University of London Goldsmiths Brunel University London

Bu haber kez okundu.

AB Komisyonu haftalık kararlarını TÜSİAD AB Temsilciliği yazdı

AB Başmüzakerecisi Michel Barnier, bilgilerin karşılıklı paylaşımı, kolluk kuvvetleri arasında işbirliği, cezai konularda adli işbirliği, terörün finansmanı ve kara para aklama faaliyetlerinin önlenmesi çalışmalarında ortaklık gibi konu başlıklarında müzakereler gerçekleştirildiğini ifade etti.

AB Komisyonu, sığır eti ihracatına ilişkin olarak ABD ile uzun süredir devam etmekte olan anlaşmazlığın çözümü için ABD ile müzakerelere başlanması yönündeki önerisini AB Konseyi’ne sundu.

Avrupa Birliği’nin ABD’den ithal ettiği sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) miktarı Nisan 2016 tarihinden bu yana artmaya devam ediyor. İlk LNG taşıyıcısının ABD’den Avrupa’ya ulaştığı Nisan 2016 tarihinden bu yana AB’nin ithalat miktarı 2,8 milyar m3’e ulaştı.

AB Komisyonu, dış finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve ekonomik reformları desteklemek için Gürcistan’a 45 milyon Euro’luk Makro Mali Yardım Paketi verilmesine ilişkin anlaşmayı imzaladı.

AB Komisyonu İran’a yönelik özel sektör odaklı 18 milyon Euro tutarında birinci destek paketini kabul etti. Özel sektöre 8 milyon Euro tutarında destek aktarılması hedeflenen destek paketi ile sosyal kalkınma projelerine de kaynak sağlanacak.

AB Komisyonu, Çin menşeli güneş panellerine uygulanan ticaret savunma önlemlerinin uzatılmaması kararı aldı. Yaklaşık 5 yıldır uygulamada olan anti-damping ve anti-sübvansiyon tedbirleri 3 Eylül Pazartesi gece yarısından itibaren sona eriyor.

AB Komisyonu, günışığından daha fazla yararlanılması amacıyla sürdürülen yaz ve kış saati uygulamalarına dair kamuoyu danışma sürecinin sonuçlarını açıkladı. İnternet üzerinden gerçekleştirilen oylama sonuçları, danışma sürecine katılan vatandaşların %84’ünün söz konusu uygulamaya son verilmesini istediğini ortaya koyuyor.

AB Komisyonu, AB Şirket Birleşmeleri Yönetmeliği uyarınca, ABD merkezli Procter & Gamble şirketinin Almanya merkezli Merck KGaA'ya ait tüketici sağlığı birimini satın alma işlemini onayladı.

AB Komisyonu, Hollanda merkezli Akzo Nobel N.V.'nin özel kimyasallar üretimi alanında faaliyet gösteren biriminin ABD merkezli varlık yönetim şirketi Carlyle Group tarafından satın alınması işlemini onayladı.

Yaz aylarında Avrupa’da yaşanan kuraklıktan zarar gören çiftçileri desteklemek amacıyla harekete geçen AB Komisyonu, hayvanlarını beslemekte bazı güçlüklerle karşılaşacak olan çiftçilere esneklik sağlayacak önlemler hazırladı. 

TÜSİAD AB Temsilciliği Haftalık Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.