Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman avrupa muharrem ince maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

Ali Gül Özbek’ten David Lammy ve Kate Osamor’a destek çağrısı

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-ÖZEL - Londra’da yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk Toplumunun önde gelen siyasi ve toplumsal figürlerinden olan Haringey Belediyesi eski Başkanı Ali Gül Özbek, kendisini MedChem Eczanesine özel gelerek ziyaret ederek siyasi ve toplumsal destek isteyen İşçi Partisi’nin (Labour Party) Tottenham milletvekili David Lammy ile Edmonton milletvekili Kate Osamor için destek çağrısı yaptı. İşçi partisi aldığı kararla hali hazırda milletvekili olan Tottenham milletvekili David Lammy ile Edmonton milletvekili Kate Osamor’u parti içi ön seçime tabi tutma kararı aldı. Bölgelerde garanti vekillik yerine demokratik bir ön seçimle David Lammy ile Kate Osamor’u tekrar İşçi Partisinin delegelerinin karşısına çıkacaklar.

Özbek: “David Lammy ve Kate Osamor’a destek olalım” 

İlk defa 2014 yılında belediye başkanı seçilen Haringey Belediyesi eski Başkanı Ali Gül Özbek, İşçi Partisi’nin (Labour Party) Tottenham milletvekili David Lammy ile Edmonton milletvekili Kate Osamor için toplumumuzdan destek istedi. Tottenham ve Edmonton ilçelerinde yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk Topluma destek çağrısı yapan, Özbek, David Lammy ve Kate Osamor’a oy verelim dedi.  Özbek 2018 yılında Haringey Belediye Başkanlığını sıradaki 88 yaşında olan Sheila Peacock’a bıraktı. 

Tottenham ve Edmonton ilçelerinde yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk Topluma destek çağrısı yapan, Özbek, David Lammy ve Kate Osamor’a oy verelim dedi.  

Özbek vekillere yönelik eleştiriye cevap Verdi 

Ali Gül Özbek, David Lammy ve Kate Osamor’un çalışma ve görev alanlarının İngiltere parlementosu içinde olduğunu hatırlattı. Toplumumuz tarafından eleştirlere maruz kalan vekiller ile ilgili şu açıklamayı yaptı: 

“David Lammy ve Kate Osamor belediye işlerinde görevleri yok. Yani yol,s u, ulaşım, barınma ev, sosyal konutlar gibi alanlar belediyelerin görev alanı. Toplumumuzun bu konularda David Lammy ve Kate Osamor’dan beklentileri var, biliyorum ama maalesef milletvekillerinin alanı Birleşik Krallığı İngiltereyi ilgilendiren kanun hazırlama kanun yapma gibi konular.  David Lammy ve Kate Osamor yinede görev alanlarında bizleri ilgilendiren konularda her zaman toplumumuzun yanında olmuşlardır. Onlara destek olalım”

Tottenham Milletvekili David Lammy ve Haringey Belediyesi eski Başkanı Ali Gül Özbek

Ali Gül Özbek, Enfield İlçesinden Milletvekili aday adayıydı

İşçi Partisi’nin Haringey ilçesindeki güçlü siyasi figürlerineden olan Ali Gül Özbek, Enfield Bölgesinden Milletvekili olan Joan Ryan’dan boşalan milletvekilliği kontenjanı için parti tarafından yapılan ön seçime katılmış, Alevi ve Kürt adaylarının kendi aralarından birleşememesi sonucu ön seçimi kaybetmişti. Ali Gül özbek bu konuda Avrupa Gazetesine açıklama yaptı. Bir olmamız gereken yerde bir olamadık. Ama şimdi en azından Enfiled İlçesi ön seçimide başarılı olabilecek bir adayımız var. Bu adayımız etrafında birleşilmesi umut verici. Bizler toplum için gönüllü çalışan insanlarınız. Enfield’te Feryal arakadaşımız var. Başarılı olması tek dileğimiz. Toplumuza ait 16 yöre ve köy derneğinin ortaklaşa kararıyla Özbek’in milletvekilliği aday adaylığı desteklenmişti. 

Edmonton milletvekili Kate Osamor ve Haringey MedCehm Eczanesi sahibi Haringey Belediyesi eski Başkanı Ali Gül Özbek

    Avrupa Gazetesine konuşan David Lammy şunları söyledi: 

“Ali Gül Özbek’e Kuzey Doğu Londra’da topluma yönelik yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk Toplumunun oylarını ve desteğini bekliyorum”

     Avrupa Gazetesine konuşan Kate Osamor şunları söyledi:
“Kürt toplumunu destekliyorum. Seçildiğim günden beri bana destek olan Ali Gül Özbek’e teşekkür ediyorum. Beni tekrar seçerseniz çok menun olurum” 

    Avrupa Gazetesine konuşan Ali Gül Özbek şunları söyledi:

 “Toplumumuza her zaman yardımm eden İşçi Partisi’nin (Labour Party) Tottenham milletvekili David Lammy ile Edmonton milletvekili Kate Osamor’a destek olalım.

Haringey Belediyesi eski Başkanı Ali Gül Özbek, kendisini özel ziyaret ederek siyasi ve toplumsal destek isteyen İşçi Partisi’nin (Labour Party) Tottenham milletvekili David Lammy ile Edmonton milletvekili Kate Osamor için destek çağrısı yaptı.

Türkiye’den tepki toplamışlardı

Tottenham bölgesi Milletvekili olan David Lammy, 19 yıldır Parlamentoda bulunuyor. Irkçılık karşıtı söylemleriyle takdir topluyor. David Lammy en son Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk medyası ve CNN Türk tarafından yoğun eleştirilmişti. İngiltere Parlamentosunda kurulan “Alevi Sekreteryası” aktif rol alan Edmonton milletvekili Kate Osamor ise  Türkiye’yi, ziyaret ederek Türkiye’deki anti demokratik uygulamalara dikkat çeken açıklamalarıyla biliniyor. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.