Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Esra Bilgiç

Bu haber kez okundu.

Almanya Mastershausen’de Türk konuşmacı Ertul Topuzoğlu dünya rekorunu kırdı

Türk Konuşmacı Dünya Rekorunu Kırdı!Türk konuşmacı Ertul Topuzoğlu, sergilediği güçlü performansı ve tutkusu ile Almanya Mastershausen’de düzenlenen 9. Uluslararası Konuşmacı Yarışmasında (Speaker Slam) dünya rekorunu kırdı.Geçtiğimiz yıllarda New York, Viyana, Münih, Hamburg, Stuttgart ve Düsseldorf’da düzenlenmiş olan “Speaker Slam” Konuşmacı Yarışması, bu yıl da aylar süren hazırlık aşamasından sonra  Almanya’da Mastershausen’de düzenlendi. Yarışmacılar, büyük bir uluslararası saygınlığa sahip bu yarışmada mevcut çerçeve koşulları altında dünya rekorunu kırıp kıramayacakları konusunda son ana kadar ter döktüler. İsviçre’de yaşayan ve DACH (Almanya, Avusturya, Isviçre) ülkeleri arasında alanının en iyilerinden biri olarak isimlendirilen Ertul Topuzoğlu da bu yarışmacılardan birisiydi. Topuzoğlu’nun görüşü, herkesin her şeyi başarabileceği, bunun için sadece “doğru ve planlı bir sistem” kullanmak gerektiğiydi. Yarışmanın ilk aşaması ön eleme oldu. Topuzoğlu, bu aşamada sorunsuz bir şekilde galip gelmeyi başaran şanslı finalistlerden biriydi. Bir sonraki aşama ise, amaçlanan mesajı beş dakikadan daha kısa bir sürede toparlayıp hedefine ulaştırmak, böylece uluslararası jüriye ve izleyicilere ilham vermek, onları etkilemekti.

Toplamda 81 uluslararası konuşmacının katıldığı yarışmada, konuşma süresini coşkulu ve inandırıcı anlatım becerisiyle dolduran Topuzoğlu, konuşmasının ardından kendisine layık görülen “Mükemmellik Ödülü” (Excellence Award) ile ödüllendirildi.Dünya çapında yayınlanan yarışmadaki konuşması açık ve kesindi: “Hedeflerinize ulaşmak için sadece bir hedef belirlemeye ve onun için çalışmaya ihtiyacınız yok, çok daha fazlası gerekiyor. Bir planınız, daha da önemlisi bir sisteminiz olmalı. Her şeyden önce ise, kendinizi bilmelisiniz.” 

Topuzoğlu, sadece hedeflerinizi bilmenin yeterli olmadığına, kendinize bir hedef belirleyip onunla mücadele etmeden önce, hedefin gerçekten buna değer olup olmadığını düşünmek gerektiğine dikkat çekti: “Hayattaki hedeflerinizi belirlemeden önce, başarmak istediğiniz hedefin gerçekten başarmaya değer olup olmadığını da kendinize sormalısınız. Bu soruyu doğru cevaplayabilmek için ise kendinizi tanımanız ve kendinize “Ben kimim?” sorusunu sorup, cevaplayabilmeniz gerekir.“ 
Bu tezinin altını çok açık, anlaşılır ve mizahi bir şekilde, “tele-alışveriş” tekniği olarak adlandırdığı bir sunum tekniği kullanarak dolduran Topuzoğlu, vermek istediği mesajı şu şekilde anlatıyor: “Hedeflerinize ulaşmanın özgüveniniz ile de ilgisi vardır, çünkü kendinize inanmak esastır. Bu nedenle kendinizi sunabilmeniz, kendinden emin bir duruş sergilemeniz, becerilerinizin ve değerlerinizin farkında olmanız ve gerekirse kendi değerleriniz ile hedefinizin değerini tartabilmeniz önemlidir. Çünkü bazen, bazı hedeflerin başarılmayı hak etmemesi durumu söz konusudur. Tıpkı her zaman müzisyen olmayı arzulayan bir gencin, farklı nedenlerden dolayı mühendis olmayı hedeflemesi gibi, bazı hedefler başarılabilir, fakat sizin değerleriniz ile uyuşmadıkları için başarılmaya değmiyor olabilirler.”Topuzoğlu, vermek istediği mesajı kısaca şu şekilde özetliyor: “Değerler, hedefleri yaratır! Kim olduğunu bilmek zorundasın, sonrasında seni hiçbir şey ve hiç kimse durduramaz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.