Öne Çıkanlar londra Kahramanmaraş UK londra avrupa ingiltere Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının

Bu haber kez okundu.

Almanya yurt dışı seyahat yasağını 14 Haziran'a kadar uzattı

Avrupa Ajansı (AVA) - Almanya Federal Bakanlar Kurulu, korona virüs nedeniyle Mayıs başına kadar ertelediği uluslararası seyahat yasaklarının süresini 14 Haziran'a kadar uzattı. Bakanlar kurulunda oy çokluğuyla alınan kararın ardından uluslararası tatil planlamalarının Haziran ayının ortasından sonrası için yapılması istendi. Federal Dışişleri Bakanlığı da seyahat uyarısıyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, "Birçok ülkede Covid-19 salgınından dolayı karantina uygulandığı, dünya çapında giriş kısıtlamalarının bulunduğu, dünya genelinde salgından dolayı kamu hayatına dönük kısıtlamalar uygulandığı ve hava yolu şirketlerinin uçuşları durdurduğu gelecek haftalarda yurt dışına normal bir biçimde seyahat etmek mümkün olmayacak” denildi. Öte yandan Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın "Kimse bu yıl, geçmiş yıllardaki gibi bir tatil yapamayacak. Dolu kumsallar ya da dağlarda bu yıl bu türden tatiller yapılamayacak” açıklamaları, turizm çevreleri tarafından tepki ile karşılanmıştı. Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiss de, "Uzak mesafeli seyahatler önümüzdeki haftalarda gerçekleşemeyecek. Avrupa genelinde salgının seyrine yeniden seyahat etmeye başlayacağımızı umuyoruz. Bu yıl ülke içi tatilin ağırlıkta olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
AlmanyaSeyahat Yasağı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.