Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC KKTCde Türkmenköy

Bu haber kez okundu.

Ankara Anlaşması ile İlgili Beklenen Değişiklik Home Office Tarafından Yapıldı

Ankara Anlaşması ile ilgili Yapılan değişikliklere göre belli gereksinimleri yerine getiren Türkiye vatandaşları İngiltere'de 5 yıllık bir süre tamamlamaları halinde süresiz oturum alabilecekler. Yeni kurallar altında hem işveren (self-employed) statüsünde olan ve ham de çalışan (emloyee) olan Türkiye vatandaşları süresiz oturum hakkı içi başvurabilecekler.Redstone Solicitors’dan Yasar Doğan avrupa Gazetesine özel açıkladı.

Eski sisteme göre süresiz oturum almak için getirilen yeni gereksinimler şunlar:

1) İngiltere'de 5 yıl Ankara Anlaşması vizesiyle ikamet etmiş olmak;
2) Vatandaşlık sınavı olarak bilinen Life in the UK ve B1 düzeyinde İngilizce dil sınavlarını geçmek;
3) Süresiz oturum başvurularının ücretli olması (Şu an başvuru başına £2,389).

Diğer gereksinimle eski sistemle aynı. Yani işinizden kazandığınız gelirin geçiminiz için yeterli olması gibi eski gereksinimler de yerine getirilmesi gerekenler arasında devam ediyor.

Yeni kurallar İngiltere'de Ankara Anlaşması ile kalan Türkiye vatandaşlarının eş ve çocukları ile ilgili de değişiklikler içeriyor. Buna göre eşlerin ana başvuru sahibi olan eşleriyle beraber İngiltere'de en az 5 yıl kalmış olma şartı getiriliyor. Ancak sonradan gelen eşler b 5 yılı tamamlayabilsinler diye ana başvuru sahibi olan eşe süresiz oturum verilse dahi, uzatma vizesine başvurabilmelerinin önü açılıyor.

Eski kurallar altında 2 yıl ikamet gereksinimi nedeniyle ret almış ve şu an vizesiz duruma düşmüş olan eşler de yeni kurallar altında tekrar vize veya geçici oturum alabilecekler.

Vatandaşlık sınavı olarak bilinen Life in the UK ve B1 düzeyinde İngilizce dil sınavlarını geçme koşulu eşlere ve 18 yaş üstü çocuk başvuru sahiplerine de uygulanacak.

Yapılan değişikliklerin daha önce Mart 2018'de yayınladığımız yazılı görüşte ifade ettiğimiz beklenen değişikliklerle örtüştüğünü görüyoruz. Ancak, bu değişikliklerin Ankara Anlaşması'na aykırlığının hala gündemde olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda daha detaylı bir yazılı görüş yayınlayacağız.


Redstone Solicitors’dan Yasar Dogan’a 0787 617 3081 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.