Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu'ndan  10 Kasım 2021 Atatürk'ü Anma  Programı

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucu üyesi olduğu ve şu  anda başkanlık görevini yürüttüğü Atatürkçü Düşünce  Dünya Platformu ( ADDP) tarafından organize edilen 10 Kasım 2021 Atatürk'ü Anma  Programı' nın detaylarını şöyle: 

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu-ADDP 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI  10 KASIM 2021-ÇARŞAMBA AKŞAMI TR 22:00  --GB  19:00

İngiltere ADD Yönetim Kurulu'nun kapsamlı açıklaması ise şöyle: " Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yılında Ata'mızı hem anacağız hem de çok değerli konuklarla O'nu daha iyi anlamaya çalışacağız. Bu özel programa çevrimiçi ( zoom üzerinden) yoluyla hepiniz davetlisiniz." 

PROGRAM:
Konuk Konuşmacılar ve Sanatçılar:
--- DR.ORHAN ÇEKİÇ / Gedik Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Atatürkoloji Enstitüsü Kurucu Başkanı
--- HANRİ BENAZUS/ Atatürk Fotoğrafları Kolleksiyoneri,Araştırmacı -yazar
---VOLKAN KONAK/ Sanatçı
--- ÖZGÜR KIYAT/ Sanatçı

ETKİNLİK BİLGİLERİ:
• Tarih: 10 Kasım 2021, Çarşamba
Ülkelere göre programın başlama saatleri
• Saat: TR: 22:00    GB: 19:00 
• • Etkinliğe katılmak için bağlantı:
Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/95265037187
Meeting ID: 952 6503 7187
(şifre gerekmiyor)
                               ------
Program youtube kanalından canlı yayınlanacaktır.
https://www.youtube.com/channel/UCnPbCX1T32XvEg0giLc0ZcA...

---------------------------------------------------------


KONUK KONUŞMACILARIN ÖZGEÇMİŞLERİ
1-DR.ORHAN ÇEKİÇ
Orhan Çekiç 1943 yılında İskenderun’da doğdu. İlk ve Ortaokulu İskenderun’da, liseyi Burdur’da bitirdi. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden, İdare ve Siyaset Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.
İş hayatına Japonya Büyükelçiliği’nde Kültür Ataşe Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra özel teşebbüse geçerek, IBM ve ITT gibi uluslararası şirketlerde üst düzey yönetici olarak görevler yaptı. Medya sektörüne geçerek, Sabah, Milliyet, Akşam gibi gazetelerde yöneticiliklerde bulunan Çekiç BEST FM’de 40 hafta süreyle, “Atatürk’ün Yolunda Bir Arpa Boyu” canlı yayın programında Kurtuluş Savaşı’nı anlattı.
Orhan Çekiç 40 yıldan bu yana Cumhuriyet tarihine ilişkin araştırmalarını aralıksız sürdürüyor, dizi konferanslarında, hazırlayıp sunduğu TV programlarında, Türk Yakın Çağ Tarihi’ni, Cumhuriyetin Kazanımları’nı, Kurtuluş Savaşı’ nı, Atatürk’ü ve devrimlerini anlatıyor. Akşam Gazetesi için, “Son Üç Yüz Gün”, “Cumhuriyet’e Giden uzun İnce Yol”, “Büyük Taarruz” gibi diziler yazdı. “Kurtuluş Savaşı” Gazetesi’ni yayınladı.
Orhan Çekiç’in İlk Şiir kitabı “Prangalı Özlem”, 1972 yılında yayımlandı. 2007 yılında “İmparatorluktan Cumhuriyete Türk Kurtuluş Savaşı Belgeseli”, “Mondros’tan İstanbul’a”, “Samsun’dan Erzurum’a”, ”Sivas’tan Ankara’ya” Cumhuriyet Kitapları tarafından yayınlandı.
“Ermeni Sorunu”, “ 19 Mayıs- Devrime İlk Adım”, “Rejimin Adı Cumhuriyet”, ”Kaybettik: 10 Kasım” gibi belgesel gazeteler yayımlayan Orhan Çekiç EXPO TV’de, “Beni Hatırlayınız. Gazi Mustafa Kemal.” Programını 80 hafta süreyle hazırlayıp sundu. Çekiç ayrıca TEKNOLOJİ TELEVİZYONU’nda 60 hafta boyunca, “Konuşan Tarih” programını hazırladı ve sundu.
Orhan Çekiç T.C. Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanlığını ve T.C. Maltepe Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.
Dr. Çekiç halen Gedik Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü ve Öğretim Üyeliğini, Mustafa Kemal Derneği Genel Başkanlığını ve Atatürkoloji Enstitüsü Kurucu Başkanlığını sürdürmektedir.
--------------------
2-HANRİ BENAZUS
Hanri Benazus, Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan oluşan Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınmıştır.
Kökleri çok eskiye dayanan İzmirli bir aileden gelen Hanri Benazus, ilk ve ortaöğrenimini İzmir'de yaptı. İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra, maddi olanaksızlıklar nedeniyle yükseköğrenimini tamamlayamadı.
Daha sonra iş yaşamına atıldı ve Yupi Piliç'i kurdu. İş yaşamını sürdürürken, taraftarı olduğu Altay Spor Kulübü'ne başkan seçildi. 11 Aralık 1985-30 Aralık 1987 tarihleri arasında Altay başkanı olarak görev yaptı.
1988 yılında emekli oldu ve aktif iş yaşamını sona erdirdi.
Daha sonra yazarlık kariyerini sürdürdü ve pek çok kitap yazdı.
Halen Türkiye’nin 10.000 adetle en büyük Atatürk Fotoğrafları koleksiyonuna sahiptir.
Bu koleksiyondan 3105 adetlik fotoğraflarını, Ankara, Çankaya Cumhurbaşkanlığı Köşkünde kurulmakta olan Atatürk Müzesine hediye etmiştir.
Fanatizm derecesinde bir Atatürk hayranı ve Atatürkçülük Felsefesinin tutkunudur.
Uzun yıllardır “İnsan”, “Yakın Tarihimiz”, “Atatürk” ve “Atatürkçülük” konusunda kitaplar yazmakta. 
Şu ana kadar yayınlanmış 100 kitabı vardır. 

Atatürk Düşünce Derneği ile birlikte Almanya, İngiltere, ABD, İsveç, Avusturya ve Hollanda’dan birçok “Atatürkçü Düşünce Derneği”, 18 Eylül 2016 tarihinde Almanya'nın Dortmund kentinde bir araya gelerek "Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu'nu (ADDP) kurdular. Kuruluşunun 24.ncü senesini kutlayan İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, ADDP'nin kurucu üyeleri arasındadır.
Copyright © 2021 İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, All rights reserved.
İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından gönderilmiştir

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.