Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Avustralya'da 4 bebekte daha koronavirüs tespit edildi

Avustralya'nın Victoria eyaletinde koronavirüs (Covid-19) bebeklere sıçradı. 4 bebekte koronavirüs tespit edilmesinin ardından, eyaletteki koronavirüs bebek vakaları 5'e yükseldi. Victoria Eyaleti Sağlık Bakanı Jennt Mikakos, bebeklere evlerinde karantina altındayken virüs bulaştığını belirterek olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Mikakos, eyaletteki koronavirüs vakalarının da bine yaklaştığını ifade etti.

İngiltere için tıklayın 13 yaşındaki çocuk...

Ölü sayısı 19'a toplam vaka sayısı 4 bin 557'ye yükseldi

Son 24 saatte 97 kişide daha virüs tespit edilmesinin ardından toplam vaka sayısının 4 bin 557'ye yükseldiği Avustralya'da, virüs kaynaklı can kaybı sayısı ise 19'a yükseldi. Bir vatandaşın daha kaybetmesiyle ikinci ölümün gerçekleştiği Tazmanya eyaletinde ise yeni ev karantinası kurallarının uygulanmaya başladığı bildirildi.

Üç kişinin bir araya gelmesi yasaklandı

Avustralya hükümeti, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla yeni kuralların hayata geçirildiğini açıkladı. Karantina uygulamasının devam ettiği ülkede, 2 kişiden fazla kişinin 1 buçuk metreden daha yakın mesafede durması da yasaklandı. Ülkede çocuk parkları, ve açık-kapalı spor alanları da kapatılırken, 70 yaşın üzerindeki vatandaşların günde bir kez yürüyüş için evde çıkmaları dışında sokağa çıkmaları yasaklandı.

150 milyon maske üretildi

Koronavirüs nedeniyle maske, eldiven ve genel temizlik malzemelerin temininde sıkıntı çeken Avustralya'da tekstil üreticilerinin 150 milyon maske ürettiği öğrenildi. Güney Avustralya'da üretilen maskelerin ülke geneline dağıtılacağı belirtilirken, dağıtımda önceliğin gıda sektöründe hizmet veren çalışanlar olduğu bildirildi.

İHA

Anahtar Kelimeler:
KoronavirüsAvustralya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.