Öne Çıkanlar Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Londrada çocuk felci virüsü son durum Psikolog Alptekin Aydin Avrupalı Andrew Bailey ingiltere aşı Bitti Dediğin Anda Kaderin Yeniden Yazılır

Bu haber kez okundu.

Balkan Gençlik Okulu’nun 2020 Değerlendirme ve Kapanış Programı

 Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) desteği ile Balkan ülkelerinde gerçekleştirilen Balkan Gençlik Okulu’nun (BGO) 2020 Değerlendirme ve Kapanış Programı düzenlendi. YTB’nin destekleriyle 2018’den beri hayata geçirilen ve farklı Balkan ülkelerinden gençlerin katılım gösterdiği Balkan Gençlik Okulu’nun 2020 Değerlendirme ve Kapanış Programı Pandemi dolayısıyla online olarak yapıldı.
 
Bu yıl Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Kosova, Yunanistan, Arnavutluk ve Sırbistan’dan 500’e yakın gencin katılımıyla 9 STK ve eğitim kurumu ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen Balkan Gençlik Okulu; katılımcılara akademik, kültürel ve tarihi donanımlarını arttıracak bir içerik sunarken; Balkanlar’ın ortak sorunlarına ortak çözümler üretilmesi için de bir zihni eşleşme olanağı sunuyor. Katılımcılar ayrıca Balkan Gençlik Okulu kapsamında Türkiye’deki zengin tarihi ve kültürel mirası yakından gördükleri gezi programlarına katılıyor.
 
COVID19 Pandemisi dolayısıyla bu yıl büyük oranda online ve Pandemi şartları göz önüne alınarak sürdürülen Balkan Gençlik Okulu’nun kapanış ve değerlendirme programı da online olarak düzenlendi.
Programda; YTB Başkanı Abdullah Eren, ilgili Balkan ülkelerinden STK ve eğitim kurumlarından temsilciler ile çok sayıda katılımcı genç yer aldı.
Programa dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan YTB Başkanı Abdullah Eren, ‘‘Balkan Gençliği’ni müşterek düşünce ve değer kodlarında buluştururken; ortak sorunlara ortak çözümler aratıp akademiden tarih ve kültüre zengin bir içerik sunan Balkan Gençlik Okulu’nu Pandemi şartlarına rağmen bu yıl da tamamladık.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.