Öne Çıkanlar ingiltere Abdullah Ere Prenses Diana Tamamlayıcı Tıb Ryan Babel Chester Beatty Library ilk kadın ANTROPOSEN londra 18 Mart Şehitleri Serdar Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Beceriksiz İngiltere hükümetine akıl fikir gerekiyor

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly, 4 Aralık 2023’te, Parlemento’ya yaptığı bir açıklamada, İngiltere Göçmenlik Sistemi’yle ilgili önemli değişiklikler yapacaklarını duyurdu. 2024 baharında yürürlüğe girmesi beklenen değişikliklerin en önemlileri arasında, eş vizesi başvurularında mevcutta £18,600 olan yıllık gelir miktarının £38,700’a yükseltilecek olması ve Nitelikli Çalışan vizesindeki asgari maaşın yıllık £26,200’dan £38,700’a çıkarılacak olması yer alıyor. Bunların dışında, sağlık ve bakım çalışanlarının eş ve çocuklarını getirmelerinin önünün kapatılması ve mezun vizesindeki koşulların ağırlaştırılması gibi tedbirler de planlanan değişiklikler arasında.

Avukat Yaşar Doğan: “Görüldüğü gibi, bir göçmen düşmanlığıdır gidiyor."

Doğan: Theresa May döneminde “hasmane atmosfer” (“hostile environment”) söylemiyle başlayan bu süreç nihayete ermediği gibi, her geçen gün daha çirkin bir hâl alıyor. Mültecileri Rwanda’ya gönderme politikaları Supreme Court engeline takılan hükümet, ‘göçmenlere karşı sert görünebilme’ popülizminin başka yollarını arıyor.


Doğan: "Bunun asıl nedenini tahmin etmek zor değil elbette. Genel seçimler yaklaşıyor."

Doğan: "Teamül hukuku gereği, sıradaki genel seçimler Ocak 2025’ten önce yapılmak zorunda. Bunun 2024 yılı içinde gerçekleşme olasılığı kuvvetle muhtemel. Göçmen karşıtlığı dünyanın hemen her yerinde önemli bir oy devşirme aracı. O nedenle, göçmenlere karşı ‘av sezonu’ başlamış durumda. Sağ, sol ve merkez görüşlerden siyasi partilerin neredeyse tamamı göçmenlik karşıtlığında yarışa girecekler. Erdemli ve prensipli siyaset tarihe karıştı zaten. Artık herkes kendine demokrat.”

Avukat Yaşar Doğan: “İnsan hakları, anayasallık aramasın zaten kimse. Bunların anlam ve önemi unutuldu."

Doğan: "Hatırlanması için yeniden cihan harpleri gerekli. Haydi bunlar romantik kavramlar ve fikirler. Kapitalizmin sembolü olan bir ülkenin (artık aşırı) sağcı hükümeti bunlarla neden ilgilensin ki? Ama bunlar ekonominin ihtiyaçlarına da gözlerini kapamış durumdalar. İster küçük olsun, ister orta ölçekli veya büyük, neredeyse bütün sektörlerde firma ve teşebbüsler vasıflı çalışan bulmak konusunda ciddi sıkıntılar olduğundan şikâyetçiler. Hâl böyleyken, İngiltere dışından nitelikli çalışan getirmeyi zorlaştıran bir hükümet en basit haliyle beceriksizdir. Hastanelerde tedavi için aylar ve hatta yıllar süren bekleme süreleri mevcutken, sağlık çalışanları gözünde İngiltere’de çalışmanın cazibesinin düşürülmesi amatörlüğün ötesinde, irrasyonel davranmak ve ülkeye kötülük etmektir.”

Avukat Yaşar Doğan: "Allah akıl-fikir versin! 

Avukat Yaşar Doğan: “En acısı da, bu göçmenlik karşıtlığı kazanının, göçmen çocuğu ya da torunu diye nitelendirebileceğimiz, Asya kökenli bir Başbakan ve Afrika kökenli bir İçişleri Bakanı tarafından kaynatılıyor olması. “Ülkemiz” ve “hudutlarımızı korumak” gibi deyimler kullanırken birkaç kuşak geriye gittiklerinde “ülkelerine” almak istemedikleri göçmenlerden olduklarını unutuyor olmalarıdır… Hastaların bakımı ve tedavisinde anahtar rol oynayacak sağlık çalışanlarına, ekonomiye katma değer kazandıracak ve üretecek olan nitelikli çalışanlara ve bir insan hakkı olarak eşiyle beraber yaşama hakkını kullanmak isteyen insanlara karşı hudutlarını koruyacaklarmış. Allah akıl-fikir versin! “

Avukat Yaşar Doğan Redstone Solicitiors

Redstone Solicitors www.redstonesolicitors.co.uk

[email protected]

020 3940 5959

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.