Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film

Bu haber kez okundu.

Britanya Alevi Federasyonu: Britanya’da Yaşayan Aleviler Olarak 2021 Nüfus Sayımı İnanç Hanesinde Görünür Olmak İstiyoruz

Britanya Alevi Federasyonu tarafından Avrupa Gazetesine gönderilen basın açıklaması şöyle:

“Aleviler olarak 1980’lerin başından itibaren Britanya’ da yaşamaya başladık. Kırk yıldan kısa bir süre içinde Britanya’da, toplumun her alanında var olup, kendi inanç ve kültürümüzü koruyarak, bu toplumun bir parçası olduk.”2015 yılında İngiltere ve Galler Vakıflar Kurulu Aleviliği bağımsız bir inanç olarak kabul etti.Ayrıca 2017 Britanya İçişleri Bakanlığı raporunda da Britanya’da yaklaşık 300 bin Alevi yaşadığı bilgisi yer aldı.”

Alevi seçeneği

Britanya Alevi Federasyonu : “Şimdi Aleviler olarak bu ülkede her on yılda bir yapılan nüfus sayımında da yer almak isitiyoruz. Nüfus sayımı formlarında, İnanç başlığı altında 6 inancın ismi ve diğer seçeneği bulunmaktadır. Aleviler olarak bugüne kadar ‘diğer’  seçeneğini işaretleyip ‘ALEVİ’ yazıyorduk. 2021’de kullanılacak olan nüfus sayımı formlarında Alevi seçeneğinin yer alması Alevilerin kamusal alanda daha fazla görünür olmasını sağlayacaktır.

Elektronik formlarda Alevi

Britanya Alevi Federasyonu : “2021 Nüfus sayımı formlarında Alevi seçeneğinin de yer alması için Kuzey Enfield Milletvekili Feryal Clark’ın 21 Mayıs 2020 tarihinde Nüfus Sayımı komisyonuna gönderdiği mektuba gelen cevapta 2021 sayımı için elektronik (online) formlarda Alevi seçeneğinin yer alabileceği belirtildi. Ancak basılı formlarda aynı seçeneğin yer almasının zor olacağı vurgulandı.  İnanıyoruzki Alevilerin 2021 Nüfus Sayımında görünür olması için yürüteceğimiz kampanya ve yaratacağımız kamuoyu ile basılı formlarda da Alevi seçeneği yer alacaktır.”

Britanya Alevi Federasyonu açıklaması şöyle sona erdi: “Britanya Parlamentosu internet sitesi üzerinden imza kampanyası başlatmak için başvuruda bulunduk. Bu süreçte tüm Canlarımızdan imza kampanyası ile birlikte fotoğraf ve videolar ile kampanyamızı desteklemeye ve büyütmeye davet ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Britanya Alevi Federasyonu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.