Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın KKTC Bulaşıcı redstone Kahramanmaraş UK londra

Bu haber kez okundu.

Britanya Alevi Federasyonu ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi: Sivas’lar olmasın, Bir daha asla

Avrupa Ajansı (AVA) - Britanya Alevi Federasyonu (BAF) ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM) bir dizi etkinlikle Sivas katliamında kaybedilen 33 canımızı andı. İlk anma toplantısı, 1 Temmuz 2020, Çarşamba günü Saat:16.00’da İAKM ve Cemevi binasında yapıldı. Cemevi Başkanı Zeynel Akdoğan bir konuşma yaptı. Ardından Anma Töreni için Britanya Alevi Federasyonu binası alanında geçildi. BAF başkanı İsrafil Erbil konuşmasıyla tören başladı. 

BAF ve İAKM’den yapılan açıklama şöyle

“Acımız taze, öfkemiz büyük , 27 yıl önce 33 canımızı alan alevler bu gün de içimizi yakıyor. Britanya Alevi Federasyonu ve Cemevi olarak, tüm dünyanın acımızı duyması, insanlığın bu vahşeti unutmaması, tekrarının yaşanmaması için düzenlediğimiz anma etkinliklerine tüm canlarımızı davet ediyoruz.”

ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Türkiye Sivas’ta 27 yıl önce 33 canımızı alan alevler bu gün de içimizi yakıyor söylemleriyle yürüyüş yapıldı.  2 Temmuz 2020, Perşembe Saat:14.00’te Dalston’da başlayan yürüyüş, Miting ve Anma için Stoke Newington’a kadar devam etti. Londra Sivas Katliamı Anıtı’nda konuşmalar saz, söz eşliğinde anma sona erdi. 

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Zeynel Akdoğan Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.