Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe

Bu haber kez okundu.

Ersin Tatar, Londra'da yaşayan Kıbrıslı Türklerle buluştu

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, KKTC Başbakanı ve KKTC Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, 10-13 Şubat tarihleri arasında Londra’da halkla buluştu. Londra Kıbrıs Türk Toplumu ile buluşan Tatar, toplumu yakından ilgilendiren direkt uçuş, seçme seçilme hakkı (oy verme), askerlik ve diğer konularda halkımızı bilgilendirdi.  Tatar, ziyaret programı çerçevesine 11 Şubat Salı akşamı Regency Banqueting Suite'te saat 19.30'da halka açık bir toplantıya katıldı. UBP Londra Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen toplantıya Kıbrıs Türk halkı yoğun ilgi gösterdi. KKTC Londra büyükelçisi Oya Tuncalı, UBP Londra Dayanışma Derneği Başkanı, Konsey Başkanı Leyla Kemal, Ayşe Osman,  Eddie Ertan, KKTC Konsolosu Buket Kop, KKTC Siyasi işler müsteşarı Denil Ertuğ, TTFF Başkanı Serdar Sarı, TTFF Veteran ligi başkanı Kemal Soyer, TTFF onursal başkan Akın Uysal, Atatürk Okulları başkanı Türker Çakıcı ve çok sayıda tanınmış sima, işadamı katıldı. 

Ersin Tatar şunları söyledi:

“İngiltere’de dernekler, konseyimiz, Ulusal Birlik Partisi Londra Başkanı var. Herkes benim için aynıdır. Herkesi selamalıyorum. Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıslı kardeşlerimiz kadar belki de daha fazlası Londra’da yaşamaktadır. Öz kardeşlerimize selam olsun. Yapılan lobi çalışmalarını her zaman takdir ediyorum. İngiltere’den KKTC’ye Direk uçuşlar ve KKTC’nin tanınması önceliğimiz. Ercan havalimanını daha güvenli hale getirerek alt yapısını güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hedefimiz bağımsız özgür KKTC’nin kendi halkına umut verecek bir geleceğe kavuşması önceliğimizdir. Tanınımışlığın ötesinde hedeflerimiz büyüktür. Şu anda 100 bin üzerinde öğrencileri dünyanın her yerinden adamızda misafir ediyoruz, üniversitelerimizde okuyorlar. 2 ayrı devlet vardır Kıbrıs adasında. Yeterki birlik beraberlik içinde olalım. Hakkımızı savunalım. İngiltere de mesajımız şu. İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler artık İngiltere siyasetini etkileyecek pozisyona gelmiştir. İş dünyasında güçlü olan şirketlerimiz var. Ben bunu gördüm. Sizlerle gurur duydum. Biz KKTC olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız. Son zamanlarda bakanlarımızın sık sık KKTC’de İngiltere’ye gelip girmesi bizlere ve sizleree güç verecektir.Sizler bizim için çok önemlisiniz. İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.”

KKTC Londra büyükeliçisi Oya Tuncalı, Konsey Başkanı Leyla Kemal, Ayşe Osman,  Eddie Ertan, KKTC Konsolosu Buket Kop, KKTC Siyasi işler müsteşarı Denil Ertuğ, TTFF Başkanı Serdar Sarı, Atatürk Okulları başkanı Türker Çakıcı

Tatar, Kıbrıslı Türklere buluşmasını şöyle özetledi: 

 “Londra’ya yaşayan kardeşlerimizle buluştuk. Çok güzel bir toplantı oldu. Vizyonumuzu ve hedeflerimizi anlattık, onların düşüncelerini dinledik. Kıbrıslı Türklerin daha etkin lobi faaliyetlerinde bulunmaları konusunda hem fikir olduk. Biz daha etkin lobi yapılabilmesi için üzerimize düşeni yapacağız ve burada yaşayan kardeşlerimizle Kıbrıslı Türklerin sesinin daha etkin duyurulması konusunda birlikte çalışacağız” dedi. Tatar, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un Kıbrıs konusunu yakından bilen bir lider olduğuna da işaret ederek Brexit sonrasında Kıbrıs’ta İngiltere’nin politikalarında adadaki gerçekleri de dikkate alacak şekilde bir değişikliğe gidilmesi yönünde beklentilerini buradaki muhataplarına bildirdiklerini belirtti.

TTFF Veteran ligi başkanı Kemal Soyer, Akın Uysal ve Ersin Tatar

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Londra’da ünlü muhasebeci Münir Tatar ve arkadaşları ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.