Öne Çıkanlar ingiltere londra Dünya Eğitim Forumu Edinburgh Türk vatandaşı İNGİLTERE ALEVİ FESTİVALİ Rauf Raif Denktaş Rus milyarder Diego Valdivia Londra Derman

Bu haber kez okundu.

Fransa'da protestolar devam ediyor,  Macron Elton John konserinde eğleniyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nahel M. adlı gencin kontrol sırasında polis tarafından öldürülmesinin ülkede şiddet olaylarına yol açmasından bir gün sonra Elton John konserine gitti. Macron, Sir Elton'ın veda turnesi performansı için Paris'teki Accor Arena'da görüntülendi.Salı günü Nanterre'de 17 yaşındaki sürücü Nahel M.'nin kontrol sırasında polis tarafından vurularak öldürülmesine duyulan öfkenin patlama noktasına ulaştı. Gece saatlerinde ülkenin farklı kentlerinde çıkan olaylarda araçlar ateşe verilirken, 875 kişi gözaltına alındı. Ülke çapında 40 bin polis görevlendirildi. Fransız basınındaki haberlere göre, Paris'in 12. bölgesinde eylemciler bir karakola havai fişekle saldırdı. Paris'in Aubervilliers kentinde de 12 otobüs kundaklandı, Reims kentinde bir karakolu yağmalayanlar içerideki polis üniformalarını çaldı. Fransa'nın kuzeyinde tarihi fabrika kenti Lille'in Wazemmes Mahallesi'ndeki belediye binası kısmen yakıldı, Lille'in banliyösü Roubaix'de çağrı merkezi binası ateşe verildi.Özellikle terör ve organize suçlarla mücadelede görev alan özel polis timi RAID Lille, Roubaix ve Bordo kentinde gece görevlendirildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

Clamart, Savigny-le-Temple, Compiegne kentlerinin yanı sıra Neuilly-sur-Marne kentinde 3 mahallede de gece belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı uygulandı.Ülkenin en büyük 2. kenti Marsilya'da mağazalar yağmalanırken, jandarmaya bağlı helikopter kent semalarında devriye gezdi. Öte yandan Nant kentinde bir süpermarket yağmalandı.

MACRON, ELTON JOHN KONSERİNDE

Sık sık Fransız halkıyla yakın bağlar kurmamakla suçlanan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, cinayetin ardından yayılan öfkeyle birlikte kaos dolu bir hafta sonuyla karşı karşıya. Sir Elton'ı görmek için yaptığı seyahatin üzerindeki baskıyı arttırması muhtemel. Sir Elton'ın ortağı David Furnish Instagram hesabından kendisinin, şarkıcının, Macron'un ve eşi Brigitte'in bir fotoğrafını paylaştı. 

"FRANSA YANARKEN MACRON ELTON JOHN'U ALKIŞLAMAYI TERCİH ETTİ"

Milletvekili Thierry Mariani, Macron'u sorumsuzlukla suçlayarak "Fransa yanarken, Macron Elton John'u alkışlamayı tercih etti" ifadelerini kullandı.  Amadine Poesie adlı bir kullanıcı Furnish'in Instagram fotoğrafının altına, "Fransa yanıyor ve Cumhurbaşkanı Elton John konserine gidiyor" yorumunu yaptı.  Bir başka kullanıcı Kenny Lipa ise Macron'un 2019'da Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Onur Nişanı ile ödüllendirilen Sir Elton ile çekilmiş fotoğrafının altına "Yanlış zamanlama" diye ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.