Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

İngilizlerin Atatürk saygısı Fethiye'de gözleri yaşarttı

FETHİYE'DEKİ İNGİLİZLERDEN ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ. Gerçek Fethiye Gazetesi'nden Volkan YENGEL'in haberi şöyle: Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında, Fethiye'de yaşayan İngilizler tarafından düzenlenen törenlerle de anıldı. Yaklaşık 150 İngiliz, tüm dünyada 11 Kasım günü gerçekleştirilen 'I. Dünya Savaşı'nda hayatlarını kaybeden askerleri anma' törenini bu yıl Atatürk'ün ölümünün yıldönümü ile birleştirerek Ölüdeniz mahallesindeki Atatürk Anıtına çiçekler koyup, saygı duruşunda bulundu. Anma töreni sırasında bazı İngilizler gözyaşlarını tutamadılar.


Belediye Meclis üyesi Mehmet Uysal'ın da katıldığı törende bazı İngilizler ise özel kıyafetleriyle dikkat çektiler.

Törende Fethiye'de yerleşik İngiliz toplumu adına emekli deniz subayı Fredrick Ledicott ile Fethiye Belediyesi’ni temsilen Yavuz Topateş birer konuşma yaptı.

Tören İngiliz sivil toplum ve belediye temsilcilerinin Atatürk anıtına çiçek bırakmaları ve 2 dakikalık saygı duruşuyla sona erdi.


Etkinliği değerlendiren emekli asker Fredrick Ledicott; “Türkiye'de yaşayan yerleşik yabancılar olarak Atatürk'ü yakından tanıdıklarını ve büyük saygı duyduklarını” vurguladı.

“Bu nedenle her yıl düzenledikleri 11 Kasım törenlerini, Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'a en yakın hafta sonunda gerçekleştirdiklerini” kaydeden Ledicott, "Kendimizi Fethiye’de yabancı olarak hissetmiyoruz. Türk komşularımızla ve arkadaşlarımızla aynı şeylere sevinip, aynı şeylere üzülüyoruz. Bizler de burada yerleşik İngilizler olarak Atatürk’e büyük önem veriyoruz ve saygı duyuyoruz. Bugün Atatürk anıtı önünde toplanarak, savaşlarda hayatlarını kaybeden Türklerin ve İngilizlerin hatırası için saygı duruşunda bulunduk" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.