Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Min-Jae Kim Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil

Bu haber kez okundu.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi: Gazi Cemevine yapılan saldırıyı kınıyoruz

AVRUPA AJANSI (AVA) Londraİngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi,(İAKM) bünyesindeki "İNANÇ KURULU"  Hakk’a yürüyen, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in, İstanbul GAZİ Cemevi’nden uğurlanması esnasında yaşananlar ile ilgii açıklama yaptı. 

İAKM ve Cemevi adına inanç kurulundan yapılan açıklama şöyle: 

“Kendi Mabetlerine ayakkabı ile girmeye kıyamazken, başkalarının mabedine edepsizce saldıranların Hakk’ın karşısındaki ikiyüzlülüğü; ne bu cihanda, ne öteki cihanda Hakk defterine makbul yazılmayacaktır!, Geçtiğimiz günlerde, Hakk’a yürüyen, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in, İstanbul GAZİ Cemevi’nden uğurlanması esnasında yaşananlar; Alevi toplumunu derinden yaralamıştır.İbrahim Gökçek’in uğurlama törenine engel olmak isteyen devletin polis gücü; cenaze erkânı için hazırlık yapıldığı esnada bir siyasi gerilim bahane ederek, cemevine saldırmış; kapılar kırılmış, içeride canların üzerine gaz atılmış ve kapısı kırılan cemevi morgu içerisinden cenaze, yine polis tarafından kaçırılmıştır.Bir cenaze törenindeki tahammülsüzlük, izahı olabilecek bir devlet anlayışı olamaz. Yapılan; hak’a göçmüş bir cana, ailesine ve en nihayetinde Alevi toplumuna saygısızlıktır; ayıptır, günahtır, zulümdür."

"Cemevi, milyonlarca Alevi’nin ibadethanesidir. Alevilerin tüm mekânları gibi, cemevleri de tüm mihmanlara; mihman olup gelenlere açıktır.72 Millete bir nazardan bakan bizler; kem gözlere, kem gönüllere perde; iyiliğe, barışa, sevgiye sofra olmasını biliriz. Cemevlerimiz adalet arayan, hak ve hukuk diyen; gönlünü açan, sevgiyi, barışı, insanlığı paylaşan herkesin sığınacağı kutsal bir mekândır. Tıpkı, başka inançların mabedi olan Sinagog, Kilise, Cami gibi…Ve bizim için, asla vazgeçilmezdir. Aleviler, kendi mabetlerine olduğu gibi tüm mabetlere de saygılıdır. Bir ibadethaneye, (hangi inancın ibadethanesi olursa olsun) saldırılmayacağını bilir, yapılan bir saldırıyı da asla kabul etmez.Bulunduğumuz her alanda barışı, demokrasiyi ve eşitliği, farklı inanç ve kimliklere saygıyısavunan bir toplum olarak, çağrımızdır:"

- Alevilerin ibadeti cem, ibadethanesi cemevidir. Bunun hala tartışılıyor olması toplumsal barışa ve huzura zarar vermektedir.

- Cemevlerimizde; inancımızın gereğince, hakka yürüyen her cana son görevimizi yaparı

- Bunların yanı sıra; Yaşananlar nedeni ile Alevi toplumundan özür dilenmelidir.

Gerçeğin Demine Hü… Aşk ile…

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU

ALEVİ DERNEKLER FEDERASYONU

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI

PİRSULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ

ALEVİ İNANÇ ÖNDERLERİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.