Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa muharrem ince maç ne zaman maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

İngiltere Kralı 3. Charles halka ne zaman seslenecek ?

Kraliçe, İngiltere ve dünyanın farklı köşelerindeki törenlerle anılıyor.Kraliçe'nin ölümüyle, derhal yeni hükümdar olan Kral 3. Charles annesinin ölümünün "hem kendisi hem de tüm ailesi için büyük bir hüzün anı olduğunu" ifade etti. Kraliçe, İngiltere ve dünyanın farklı köşelerindeki törenlerle anılıyor.İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti.Halk, ülke genelindeki sarayların ve kiliselerin önüne Kraliçe 2. Elizabeth için çiçekler ve kişisel notlar bırakıyor.Kraliçe'nin ölümüyle, derhal yeni hükümdar olan Kral 3. Charles annesinin ölümünün "hem kendisi hem de tüm ailesi için büyük bir hüzün anı olduğunu" ifade etti.Kraliçe 2. Elizabeth çalkantılı dönemlerde Britanya İmparatorluğu sona erer ve dünyadaki yeri köklü şekilde değişirken, monarşiye önderlik etti.Kraliçe, Birleşik Krallık ve aralarında Avustralya, Kanada ve Jamaika'nın da bulunduğu 14 ülkenin devlet başkanıydı.Salı günü Kraliçe tarafından göreve atanan Başbakan Liz Truss, Kraliçe'yi "Çağdaş Britanya'nın üzerine kurulduğu kaide" diye tanımladı

İngiltere’de Avam Kamerası Sözcüsü, oturum açılışında yaptığı konuşmada, Kraliçe 2. Elizabeth’i anarak, oturumların Charles’ın konuşması sırasında duracağını söyledi.

Kral 3. Charles bu akşam 8'de ilk kez İngiliz halkına seslenecek.Kral 3. Charles Türkiye saati ile 8’de İngiliz halkına ilk kez seslenecek.İngiltere’de Avam Kamerası Sözcüsü, oturum açılışında yaptığı konuşmada, Kraliçe 2. Elizabeth’i anarak, oturumların Charles’ın konuşması sırasında duracağını söyledi.Oturumda parlamentoya seslenen Başbakan Liz Truss da Kral Charles ile konuştuğunu söyledi.Truss, "Kral yasta olmasına karşın, göreve olan bağlılığı netti" dedi.

Premier Lig maçları ertelendi

İngiltere'de bu hafta oynanacak Premier Lig maçları, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü üzerine ertelendi.Lig'in açıklamasında Pazartesi maçının da iptal olduğu duyuruldu.Yas süreci ile ilgili yeni bir açıklama yapılacağı da duyuruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.