Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği KKTCyi

Bu haber kez okundu.

İngiltere'nin bir sonraki güncellemesinde Türkiye sarıya geçecek ! İşte güncelleme tarihi ?

Turizm danışmanı Paul Johnson, İngiliz hükümetinin ülkelerin hangi listeye alınacağına dair kriterlerin net ve şeffaf olmamasını eleştiriyor.Turizm danışmanı Paul Johnson : 'Bir sonraki güncellemede Türkiye sarıya geçecek'. İngiltere'nin bir sonraki seyahat tedbirleri güncellemesi 15 Eylül'de olacak. Uzmanların tahmini Türkiye'nin kırmızıdan sarıya geçeceği yönünde.Covid-19 veri analisti Tim White ise vaka sayılarının aşılama oranları, o ülkede dolaşan varyantlar ve varyant tespiti için o ülkede ne kadar genetik inceleme yapıldığı gibi kriterlerin ön plana çıktığını söylüyor.


White, özellikle kırmızı listedeki ülkelerin, varyantları tespit edebilmek açısından virüslerin genetik dizilimini çıkartıp İngiltere'nin kendi veritabanı GISAID'e yüklenmesinin önemli olduğunu vurguluyor.
Johnson, Türkiye, İngiliz hükümetiyle yaptığı ne tip veri istendiğine dair görüşmeler sonrasında, GISAID'le doğru veri paylaşımı yaptığını söylüyor.


 

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı ilk defa resmi olarak açıkladı ! Türkiye neden aylardır İngiltere'nin kırmızı listesinde? İşte sebebi ? TIKLA OKU

Turizm danışmanı Paul Johnson , "Bence durum değişecek. İngiliz hükümetinin üzerinde Türkiye'yi kırmızı listede tutmasının sebeplerinin altını doldurması için çok baskı var. Şu anda geçerli bir sebep yok" diyor ve ekliyor: "Türkiye eskisinden çok daha iyi durumda. Sarı listede olan birçok ülkeden, çok daha düşük vaka sayılarına sahip. İngiliz hükümetinin de bunu görüp Türkiye'yi kırmızıdan sarıya geçireceğine eminim." White ise "Türkiye bir AB ülkesi olsaydı ve vaktinde biraz daha iyi bir veri paylaşımı yapsaydı, bence zaten kırmızı listede bu kadar uzun süre kalmazdı" diye konuşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.