Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC

Bu haber kez okundu.

Irak Türkleri Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında

Azerbaycan Kültür Parkı'nda gerçekleşen protesto gösterilerine Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği, Türk Ocakları Antalya Şubesi, Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu (AHDER), Kırgızistan ve Akdeniz Ülkeleri Kadınları ve iş İnsanları Derneği (KIRGIZKADINDER),  Irak Akdeniz ve İslam Ülkeleri İş İnsanları Derneği (IRAK-İŞDER),Tüm Hataylılar ve Hatay Dostları Derneği (TÜMHATAYDER), Antalya İran Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. Ellerinde Azerbaycan, Türkiye, Irak Türkmenlerinin bayrakları ile Ermeni katliamına karşı sloganlar atan göstericiler daha sonra Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde düzenlenen gösteride konuşan Dernek Başkanı Fazıl Orun,“ Ermenistan bu davranışıyla  uluslararası hukuk ve pirensiplere aldırmadan Azerbaycan'a karşı işgalcilik politikasını devam ettirmek ve büyütmek niyetini açıkça beyan etmiştir. 1992 Hocalı katliamından bu yana Ermenistan’ın çoluk çocuk demeden yaptığı zulme başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sessiz kalmaması gerektiğini” ifade etti.

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı ise Ermenistan’ın sivil halka yaptığı saldırıyı kınadıklarına değinerek, “Türk dünyası olarak her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. İki devlet tek millet olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin her zaman yanlarındayız” diye konuştu.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Burada şunu görüyoruz Ermenistan özellikle yeni çatışma alanları oluşturmak istiyor. Azerbaycan yalnız değildir. Irak Türkleri ve Türk Dünyası Azerbaycan’ın yanındadır. Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, ‘Karabağ bizimdir bizim kalacak’’ Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarına devam eden grup sessizce ayrıldı.

Azerbaycan Ermenistan gerginliği

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz’da Azerbaycan sınırındaki Tovuz bölgesinde bulunan Azerbaycan mevzilerine top atışı gerçekleştirdi. Saldırı, Azerbaycan ordusunca püskürtüldü ancak Ermeni ordusunun saldırı girişimleri devam etti. Azerbaycan ordusu daha sonra Ermeni mevzilerini vurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.