Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza

Bu haber kez okundu.

Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi Yönetim Kurulu belirlendi

AVRUPA-Kısa bir süre önce 5 Kurucu üye ile kurumsallaşarak yaşama merhaba deyen NOTCO (Network of Turkish Cypriot Organisations) (Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi), hızla büyüyerek üye dernek ve kurum sayısını 21e çıkardı. NOTCO’ya sonradan katılan 15 dernek ve kurumlar şunlardır:

Alashiya Youth Group
Edible London
Direct Community Support
Chasing Rainbow 
Cyprus Islamic Association 
Family Based Solutions
Kaleburnu Association 
Kıbrıs Worldwide 
Mascid Ramadan
Medi Foundation 
TCCUK
Tottenham Park Cemetery Action Group
Turkish Cypriot Filmmakers Platform
Turkish Cypriot Women’s Project
Turkish Cypriots Unite
3rd Generation Londra İkinci Bahar Derneği
Notco Kurucu Üyeleri:
Kıbrıs Türk Toplum Merkezi
Türk Toplumu Futbol Federasyonu
Kıbrıs Türk Cemiyeti
Kıbrıslı Sanatçılar Platformu
Yeni Boğaziçi (Aytotoro) Kültür ve Sanat Derneği


NOTCO Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Hadjiphilippou şunları söyledi:


“NOTCO kurulalı birçok dernek ve kuruluş bizimle temasa geçerek Komitemize katılmak istediklerini belirttiler. Bu dernek ve kuruluşların birçoğu zaten aramızda, Covid-19 dönemi sürecinde çok verimli bir iş birliği ve dayanışma içerisinde çalışıyorduk. Aynı zamanda NOTCO’ya katılan 3 büyük Sosyal Medya Grubu da Komitemize güç katıp çalışmalarımızı büyük bir kesime duyurmamızda çok önemli bir rol oynayacaklardır.
Diğer derneklerden NOTCO’ya katılma talepleri gelmeye devam etmektedir. Şu an toplumumuza hizmet eden bazı derneklerle temas halinde olup başvuru taleplerini görüşüyoruz. Çok kısa zamanda oluşan bu büyük ilgi gösteriyor ki toplumumuz bu tür bir birlikteliğe susamıştı. Çok yetenekli kişileri barındıran NOTCO’nun toplumsal yararlarımız için çok önemli çalışmalar yapacağına inancımız sonsuzdur. Covid-19 şartları elverdiği zaman bir basın toplantısı düzenleyerek NOTCO üyelerinin temsilcileri derneklerinin çalışmaları hakkında halkımızı bilgilendireceklerdir”.
NOTCO (Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi) şu amaçları gütmektedir:
Üye dernekler arasında dayanışma ve koordinasyon sağlamak,
diğer kardeş dernek ve kuruluşlarımızla işbirliği yaparak toplumumuzun sorun ve gereksinmelerine çözüm arayışlarında bulunmak,
resmi kurumların toplumuzun gereksinmelerini gözününde bulundurmalarını sağlamak amacıyla onlar üzerinde baskı oluşturmak.

Yeni seçilen Haringey Belediye Başkanı Peray Ahmet 10 Haziran tarihinde yapılan NOTCO Genel Üye toplantısına katılarak gruba ilerideki çalışmalarında başarılar diledi ve Haringey Belediyesinin NOTCO ile yakın bir işbirliği içerisinde çalışacaklarını belirtti. 

NOTCO Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmuştur:


Başkan – Türkay Hadjiphilippou (Kıbrıs Türk Toplum Merkezi)
Başkan Yardımcısı – İrfan Davulcular (Türk Toplumu Futbol Federasyonu)
Sekreter – Ertanç Hidayettin (Kıbrıslı Sanatçılar Platformu)
Sayman – Emir Osman (Kıbrıs Türk Cemiyeti)
Faal Üye – Erdoğan Baca (Yeni Boğaziçi (Aytotoro) Kültür ve Sanat Derneği)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.