Öne Çıkanlar londra Getir ABD Getir Avrupa Girişimcilik Özlem Türeci Montserrat Caballe kimdir londra cocuk University of London Goldsmiths Edinburgh Napier University

Bu haber kez okundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı iletisi

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, Avrupa Ajansı ve Avrupa Gazetesi’ne gönderdiği 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı iletisi şöyle: KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen: “Kıbrıs Türk Halkının Birleşik Krallık’ta yaşayan değerli mensupları, değerli kardeşlerim, Kahraman Kıbrıs Türk Halkı, gelecek nesillerin kendi vatanlarında özgürce yaşayabilmeleri için Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin de sonsuz desteğiyle sürdürdüğü özgürlük mücadelesini 15 Kasım 1983 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanıyla taçlandırmıştır. Egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın somut ifadesi olan Cumhuriyetimizin bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururu ve onuru içerisindeyiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tüm zorluklara rağmen 40 yılda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Büyük fedakarlıklarla kurulan Devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin daha da ileriye taşınması ve uluslararası alanda hak ettiği yeri alabilmesi için bizlere de önemli görevler düşmektedir.”

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen : Birleşik Krallık’taki geçmişi bir asır öncesine dayanan Kıbrıs Türkleri olarak sizlerin siyaset, bilim, sivil toplum, iş dünyası, sanat, spor ve kültür gibi pekçok farklı alanda ortaya koyduğunuz başarıları gururla takip etmekteyiz. Başarılarınız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Birleşik Krallık’ta en iyi şekilde tanıtılmasına büyük katkı koymaktadır. Özellikle gençlerimizin Birleşik Krallık’ın siyasi yaşamında aktif ve enerjik çalışmalarına devam ederek gücünü hissettireceğine ve haklı davamızı gerek Birleşik Krallık’ta gerekse uluslararası arenada daha etkin şekilde savunacağına olan inancım tamdır. Kıbrıs konusunda, uluslararası toplumdan beklentimiz, denenmiş ve tüketilmiş yöntemleri bir kenara bırakarak, yeni bir yaklaşım benimsemesi ve Kıbrıs Türk Halkına yönelik egemen eşitlik temelinde somut adımlar atmasıdır. "
KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen: “Bu anlamlı günde, Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı ve vatan uğuruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar; gazilerimizi, koşulsuz desteği ile her daim Kıbrıs Türküne güç veren Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ni ve kahraman Halkımızı sonsuz teşekkür ve saygıyla selamlarım. KKTC Londra Temsilciliği”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.