Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Arda Güler Hollnda Dr. Mehmet Karakuş

Bu haber kez okundu.

Rusya Dışişleri Bakanından Türkiye ile ilgili önemli açıklama

Bugün Rusya’nın başkenti Moskova’da dışişleri bakanlığı ve savunma bakanlığı seviyesinde gerçekleşen görüşme sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusy mevkidaşı Sergei Lavrov basının karşısına çıktı. Ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Rusya tarafı olarak farklı kategorilerdeki Türk vatandaşları için vize rejiminin basitleştirilmesiyle ilgili müzakerelere hazır olduğumuzu teyit ettik ve en kısa sürede bu konuyu ele alacağız. Bu konuda anlaşmalar hazırlanması için danışma mekanizması kurulması konusunda mutabakat sağladık” dedi.
Lavrov, “Hizmet pasaportlar ve hususi pasaport taşıyıcıları için vizelerinin kaldırılması için bir nota gönderdik. Umarım en kısa zamanda müjdeyi alacaksınız” dedi.
Astana zirvesine hazırlanmak için de görüşeceklerini belirten Lavrov, “Yakında Suriye'deki durumu etraflıca görüşecek bir zirveye hazırlanıyoruz ve birlikte ayrıntıları görüşmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. İkili ilişkilerde görüşülecek daha çok şeyin olduğunu açıklayan Lavrov, ilişkilerin dinamik şekilde devam ettiğini vurguladı. Lavrov, Rusya ve Türkiye’nin dışişleri ve savunma bakanlarının bugün Moskova’da Suriye’nin İdlib kentindeki durumu görüşmek üzere 2+2 formatında bir toplantı yapacağını belirtti.
ÇAVUŞOĞLU: FELAKET OLUR
Suriye ile ilgili olarak, “Ateşkesi devam ettirmek için (Rusya’yla) çalışmaya devam etmemiz lazım.” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, “İdlib çatışmasızlık alanının korunması insani açıdan, terörle mücadele açısından önemlidir” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, İdlib’de askeri bir çözümün felaket olacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.