Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler cemal kaşıkçı ingiltere Ambargoed Emeklilik maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber türkiye

Bu haber kez okundu.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, İngiltere'de Tatar'lar ile buluştu

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - İngiliz ve Rus iş Forumu için Londra’ya gelen Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, Londra'daki çalışma ziyaretinin bir parçası olarak geçen pazartesi sabahı İngiltere'deki Tatar topluluğunun temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Tataristan Başbakan Yardımcısı, Dünya Tatar Kongresi Ulusal Şura Ulusal Konseyi Başkanı Vasil Shaikhraziyev de katıldı.

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, İngiltere'deki Tatarlar ile bir araya geldi.

500 Tatar

Şu anda, İngiltere'de 500'den fazla Tatar yaşıyor. Hemen hemen hepsi, buraya Rusya, Kazakistan, Özbekistan ve Baltık ülkelerinden gelen yeni göç dalgasının temsilcileridir. Çoğu İngiltere’de yaşıyor.2017 yılında Tatar-Başkurt Topluluğu'nun Gençlik Kanadı düzenlendi. Bu topluluğun amacı, Tatarların ve Başkurtların ulusal kimliğini korumak ve İngiliz vatandaşlarını iki halkın tarihi, gelenekleri ve gelenekleri hakkında bilgilendirmektir. Şimdi "Zaman" olayları, toplantıları ve eğitim kurslarını düzenleyen yaklaşık 40 aktivist var.

Diana Yakhina ve Rustem Sulteev

Diana Yakhina

Koordinatörü Diana Yakhina bugün organizasyonun 20'den fazla etkinlik düzenlediğini söyledi: milli bayramlar, yaratıcı geceler. Bu yıl, ilk kez, Birleşik Krallık uluslararası ralli "Tatarca dikte" katılıyor

Londra Üniversitesi eğitmenlerinden Rustem Sulteev ( solda) Dünya Tatar Kongresi Ulusal Şura Ulusal Konseyi Başkan Yardımcısı Damir Shigabutdinov, İngiltere Tatar Koordinatörü Diana Yakhina ve Avrupa Medya Gurubu İngilizce editörü Güzel Öz

Rustem Sulteev

Tatar dilini korumak konusuna özel ilgi gösteriliyor. Bugün Londra'nın merkezi camisinde yeni başlayanlar için Tatar dil kursları bulunmaktadır. Dersler bir yazar, Londra Üniversitesi, Rustem Sulteev'de bir öğretmen tarafından yürütülmektedir. Gelecekte topluluk, Başkurt dilinde bir ana sınıfı tutmayı planlıyor.

Avrupa Medya Gurubu İngilizce editörü Güzel Öz (solda) Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov,

Avrupa Medya Gurubu Baikanı Vatan Öz ve Tataristan Başbakan Yardımcısı, Dünya Tatar Kongresi Ulusal Şura Ulusal Konseyi Başkanı Vasil Shaikhraziyev

Tataristan Cumhurbaşkanı

Rustam Minnikhanov, Tatar-Başkurt toplumunun aktif konumunu çok takdir etti, ki bu sadece korumak için değil, aynı zamanda Tatar halkının kültürünü, anadilini, geleneklerini ve geleneklerini geliştirmek için de büyük bir iş çıkardı. Rusay Federasyonuna bağlı Tataristan ülkesi Cumhurbaşkanı, Büyük Britanya'da nispeten az sayıda Tatar bulunduğunu, bu nedenle ortak toplantılar düzenlemek için birbirleriyle temas halinde kalmak gerektiğini kaydetti. Bu çalışmayı organize etmek için, Rustam Minnikhanov sosyal ağları aktif olarak kullanmayı önerdi. “Tataristan'da bugün Tatarların yüzde 30'undan fazlası yaşıyor. Geri kalanlar Türkiye, Rusya ve yurtdışında yaşamaktadır.

Halalguide.org yönetici ortağı Ayub Bulat, Türk Ticaret Odası Başkanı Emma Edhem le sohbet etti.

İngiliz ve Rus iş Forumu

İngiliz ve Rus iş Forumu (British-Russian Business Forum) için Londra’ya gelen Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, forumda açılış konuşmasını yaptı.

İngiliz ve Rus iş Forumu açılışını Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov yaptı.

İngiliz ve Rus iş Forumu’nda (British-Russian Business Forum) imzalar atıldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.