Öne Çıkanlar londra Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Kahramanmaraş UK londra avrupa Virgin Sport Redstone Solicitors ingiltere Gallipoli Restoran Gallipoli angel

Bu haber kez okundu.

CHP'li milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliye sevinci

 Berberoğlu’nu CHP milletvekili Sera Kadıgil, CHP Meclis üyeleri ile çok sayıda partili karşıladı. Cezaevi çıkışında konuşan Berberoğlu, “CHP milletvekili olarak Maltepe Cezaevi’ne girdim, yine CHP milletvekili olarak çıkıyorum. Takdir edersiniz ki 16 aylık süreç üzerinde düşünülecek, Türkiye’nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Birkaç gün aileme, partime bir danışayım, beni mazur görün, ilginize çok teşekkürler. 16 aydır tecritteyim, az konuşuyorum” diye konuştu. Bir gazetecinin, “Bugün tahliye bekliyor muydunuz?’ sorusuna Berberoğlu, “mahkûm her zaman bekler ama olmuyor işte” yanıtını verdi.
TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM
Berberoğlu daha sonra cezaevi yanındaki çay bahçesine giderek bir süre burada dinlendi. Yakasına taktığı CHP rozetini göstererek, “Bununla cezaevine girdim, bununla çıktım” dedi. Gazetecilerle sohbet eden Berberoğlu, “Bu sabah mahkûm uyandım, akşam serbest kaldım. İnsanın başına ne geleceği belli olmaz, muhalefet milletvekiliysen her şey mümkün” diye konuştu.
Berberoğlu, tahliye kararını da televizyonda alt yazıdan gördüğünü söyleyerek, “Bir gazete haberi yüzünden 16 ay hapis yattım. 16 ay boyunca bir tek mahkûm ile karşılaşmadan tecrit hayatı yaşadım. Maltepe Cezaevi’ne de teşekkür ederim. Gerçekten devlet ciddiyeti ve devlet mesafesinde davrandılar bana. Bundan sonra siyaseten hayat bizi nereye götürürse başımın üzerinde yeri var” değerlendirmesini yaptı.
BURUK AMA ÇOK ŞAHANE BİR SEVİNÇ
Eşi Oya Berberoğlu ve kızı Dilara Berberoğlu da, çay bahçesine geldi. Birbirine sarılan Berberoğlu Ailesi özlem giderdi. Enis Berberoğlu, eşine cezaevinde yaptırdığı üzerinde “Oya Berberoğlu” yazılı Fenerbahçe armalı cüzdan hediye etti. Gözyaşları içinde konuşan Oya Berberoğlu, şunları söyledi: “Çok güzel bir gelişme. Çok mutluyum, sevinçten ağladım. Tam adalet sonunda mutlak oluşacak, buna inanıyorum. Şimdi yarım buruk bir sevinç ama çok şahane bir sevinç.”Enis Berberoğlu, eşine ve kızına sarılarak hasret giderdi.
BİNALİ YILDIRIM, OYA BERBEROĞLU’NU ARADI
Üzerinde, Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu ‘Adalet’ yazılı tişörtü giyen Oya Berberoğlu, “Ben evden çıkmadan önce TBMM Başkanı Binali Yıldırım Bey aradı. ‘Geçmiş olsun. Allah kavuştursun sizi’ dedi. Her şey çok güzel olacak” dedi.
CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu da Berberoğlu’nun tahliyesinin ardından çay bahçesine gelerek “Geçmiş olsun” dileklerinde bulundular. Berberoğlu daha sonra parti otobüsüyle evine gitti.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Enis Berberoğlu’nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kılıçdaroğlu daha sonra Berberoğlu ile Bakırköy’de bir araya geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.